Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με επιτυχία μία ακόμα παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων
afoi poriazi
Με επιτυχία μία ακόμα παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων
19.06.2013 | 20:13

Με επιτυχία μία ακόμα παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου, την περασμένη Κυριακή, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στον κόσμο που την παρακολούθησε.

Μέσα σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, 60 περίπου χορευτές από το νεοσύστατο Παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων στη Λήμνο, συμμετείχαν στην εκδήλωση και προσέφεραν ένα ποιοτικό και πρωτότυπο θέαμα.

Κλείνοντας τη χορευτική χρονιά, το Λύκειο των Ελληνίδων Λήμνου παρουσίασε την παράσταση «Η ζωή τραγουδάει τη γυναίκα». Ήταν ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι βασισμένο στη μορφή της γυναίκας μέσα στο δημοτικό τραγούδι, σε διαφορετικούς ρόλους και ηλικίες, σε διάφορες φάσεις της ζωής και της ιστορίας σχεδόν από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Χορούς και τραγούδια από τον Έβρο, τη Δυτική Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, το Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, το Αιγαίο ακόμα και τη Μικρά Ασία, παρουσίασαν τα παιδικά τμήματα και το τμήμα των ενηλίκων ενώ τα μικρά παιδιά της μουσικοκινητικής αγωγής μας συντρόφευσαν με τα παιχνιδοτράγουδά τους.

Τα τραγούδια και τους χορούς της παράστασης, που πολλοί από αυτούς δεν είχαν παρουσιαστεί ξανά σε παράσταση του Λ.Ε.Λήμνου, συμπλήρωσαν τα εξαιρετικά κείμενα και οι εικόνες που αναφέρονταν με μοναδικό τρόπο στην γυναίκα.

Μια πετυχημένη παράσταση, με συνοχή και ρυθμό, άρτια οργανωμένη που ανέδειξε την σημαντική και προσεκτική δουλειά που έγινε από όλους τους συντελεστές για την προετοιμασία και παρουσίασή της.  

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018