Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Χαντζηδιαμαντής: «Εγκληματική η αδιαφορία των κυβερνώντων απέναντι στους νησιώτες»

banner roots

Χαντζηδιαμαντής: «Εγκληματική η αδιαφορία των κυβερνώντων απέναντι στους νησιώτες»
21.06.2013 | 20:00

Χαντζηδιαμαντής: «Εγκληματική η αδιαφορία των κυβερνώντων απέναντι στους νησιώτες»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λήμνου, τοποθετείται στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν  στη στάση του αρμόδιου Υπουργού, στο αίτημα αυτονόμησης του νοσοκομείου Λήμνου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

 

"Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, τις θετικές γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων οργάνων, τις ανακοινώσεις, μετά την σύσσωμη αντίδραση των Λημνιών αλλά και των κατοίκων της Ικαρίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος συνεχίζει να εμπαίζει το λαό και τους φορείς της Λήμνου.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2013, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού αποφάσιζε την αποσύνδεση των νοσοκομείων της Λήμνου από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης και της Ικαρίας από το νοσοκομείο της Σάμου. Μέσα Μαρτίου αναμενόταν η δημοσίευση της νομοθετικής ρύθμισης που θα επανέφερε την αυτοτέλεια των νοσοκομείων, ρύθμιση που δεν ήρθε ποτέ.

Στις 03 Ιουνίου 2013 ο Δήμαρχος Λήμνου μετέβη στην Αθήνα, όπου μαζί με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσο Γιακαλή και τον Δήμαρχο Ικαρίας κ. Χριστόδουλο Σταυρινάδη συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Πελοπίδα Καλλίρη και στη συνέχεια με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Μετά το τέλος της συνάντησης εξεδόθη Δελτίο Τύπου του Υπουργείου στο οποίο και αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι τόσο τα Νοσοκομεία Μυτιλήνης και Λήμνου, όσο και τα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας, θα λειτουργούν με υγειονομική και διοικητική αυτοτέλεια, λόγω της ιδιαιτερότητας των προαναφερομένων νησιωτικών περιοχών. «Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, απεδέχθη την εισήγηση για την αντιμετώπιση του θέματος και θα καταθέσει στη Βουλή διάταξη νόμου προς ψήφιση.»

Στις 18 Ιουνίου 2013 ο Υπουργός Υγείας, ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής υποκρισίας, αρνήθηκε να συζητήσει στη βουλή την σχετική τροπολογία που είχε κατατεθεί,  ώστε τα νοσοκομεία Λήμνου και Ικαρίας να λειτουργήσουν ως πλήρως αυτόνομα και αυτοτελή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου".

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής μετά απ όλα αυτά, δήλωσε για το θέμα:

«Η αδιαφορία των κυβερνόντων για την πραγματικότητα που βιώνουν οι νησιώτες έχει φτάσει σε εγκληματικό επίπεδο. Καμιά εμπιστοσύνη δεν έχουμε πια σε ανθρώπους που συστηματικά υπεκφεύγουν, παραπλανούν και υποκρίνονται.

Η Λήμνος έχει μάθει να αγωνίζεται και θα συνεχίσει σε πείσμα όσων δεν αντιλαμβάνονται ότι στερώντας τα νησιά μας από βασικές υπηρεσίες όχι μόνο αποδυναμώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας αλλά καταργούν στην πράξη στοιχειώδη δικαιώματα Ελλήνων πολιτών μόνο και μόνο για να υπακούσουν τυφλά σε ανερμάτιστες και ατελέσφορες "συνταγές" της τρόικας και των εγχώριων εκπροσώπων της.»

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel