Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Δρομολογείται μεγάλο έργο για την ανάδειξη της σημασίας του νησιού στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο (photos)

pame boreio aigaio

Λήμνος: Δρομολογείται μεγάλο έργο για την ανάδειξη της σημασίας του νησιού στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο (photos)
13.09.2019 | 17:55

Λήμνος: Δρομολογείται μεγάλο έργο για την ανάδειξη της σημασίας του νησιού στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συναντήθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Πορτιανού και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο με αντιπροσωπεία από την Αυστραλία, η οποία επισκέφθηκε τη Λήμνο, στο πλαίσιο της δρομολόγησης ενός σημαντικού έργου για την ανάδειξη της παρουσίας των Anzac στο νησί κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης συναντήθηκε με το στέλεχος του Υπουργείου Βετεράνων της Αυστραλιανής Κυβέρνησης κο Πολ Νόθαρντ, το στέλεχος του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου της Αυστραλίας κα Βανέσα Γουίντον, τον πρόεδρο του ιδρύματος «Λυσικράτης» κο Τζον Αζαρία και το μέλος της Επιτροπής Μνήμης Λήμνου-Καλλίπολης κα Ελίζαμπεθ Κάιντος, παρουσία του Διοικητή της 88 ΣΔΙ Ταξίαρχου κου Γεώργιου Βακλατζή.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις διαδικασίες που ακολουθούνται προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο του Ανοικτού Μουσείου σε σημεία ιστορικής σημασίας, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς Λήμνου-Αυστραλίας, αναδεικνύοντας τον ρόλο της Λήμνου στην ιστορική περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και ειδικότερα τη Μάχη της Καλλίπολης.

Dimitris Marinakis Paul Nothard

Dimitris Marinakis Elizabeth Kaydos

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018