Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Το ψήφισμα της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης (photos & video)

banner roots

Λήμνος: Το ψήφισμα της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης (photos & video)
24.09.2019 | 18:13

Λήμνος: Το ψήφισμα της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης (photos & video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη (24/9), στο λιμάνι της Μύρινας, η απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης εκδόθηκε ψήφισμα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λήμνος στον τομέα της Υγείας.

Το ψήφισμα αναλυτικά:

Οι εργαζόμενοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στο λιμάνι της Μύρινας Λήμνου, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τις συνεχιζόμενες σοβαρές ελλείψεις του νοσοκομείου του νησιού και των άλλων κρατικών δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις ζωές των κατοίκων του νησιού.

Την ίδια αγανάκτηση εκφράζουμε για την ταλαιπωρία και τα έξοδα που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία για να πάρουν το επίδομα αναπηρίας που δικαιούνται λόγω έλλειψης μόνιμης λειτουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στο νησί.

Καταγγέλλουμε τις πολιτικές όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που συμπλέουν με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Είναι οι πολιτικές που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού με τη λογική του κόστους. Είναι οι πολιτικές που θέλουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια, αντιμετωπίζοντας τους ασθενείς ως πελάτες, και που παράλληλα μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου με όλο το μόνιμο ιατρικό προσωπικό που προβλέπεται από τον ισχύοντα ελλιπή Οργανισμό του νοσοκομείου του νησιού αλλά και την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού ώστε να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.
  • Άμεσο διορισμό παθολόγων, χειρουργών, ογκολόγου.
  • Να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί νεφρολόγος και οφθαλμίατρος.
  • Να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με τον ΟΑΕΔ και άλλες σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στα νοσοκομεία και στο Δημόσιο γενικότερα.
  • Νέο Οργανισμό για το νοσοκομείο με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών και υγειονομικού προσωπικού ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός ακριτικού νησιού όπως είναι η Λήμνος.
  • Τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας με όλο το μόνιμο προσωπικό και τον εξοπλισμό που προβλέπεται για τις μονάδες αυτές.
  • Τον άμεσο διορισμό 2 μόνιμων γιατρών για το Τοπικό Ιατρείο Μύρινας Λήμνου του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης (πρώην ΙΚΑ).
  • Στελέχωση του πολυιατρείου του Μούδρου με το απαραίτητο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.
  • Ίδρυση και λειτουργία ΚΕΠΑ στη Λήμνο. Άρση των εμποδίων για να λαμβάνουν το επίδομα τα άτομα με αναπηρία. Αύξηση και όχι μείωση των επιδομάτων αναπηρίας

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel