Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Γυμνάσιο και το ΓΕ.Λ. Μούδρου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

the roots web banners 06

Το Γυμνάσιο και το ΓΕ.Λ. Μούδρου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
09.11.2019 | 13:28

Το Γυμνάσιο και το ΓΕ.Λ. Μούδρου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας «Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα», που υλοποιείται με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας για τη σχολική χρονιά 2019-2020, θα συμμετάσχουν το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Μούδρου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Γυμνασίου: «Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών/ριών, γονέων και κηδεμόνων στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς επίσης και η δυνατότητα στους/στις εκπαιδευτικούς να επιμορφωθούν στην Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα και ελπίζουμε στο άνοιγμα της σκέψης και των οριζόντων όλων μας».

Από την πλευρά του το ΓΕ.Λ. Μούδρου σημειώνει: «Στο πλαίσιο αυτό και με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο έχει δημιουργηθεί προκειμένου να αγγίξει ένα ευρύ φάσμα θεματικών (ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιώματα του παιδιού, δικαιώματα προσφύγων, δικαιώματα που αφορούν το φύλο και το σώμα, δικαιώματα ΑΜΕΑ), μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έρθουν σε επαφή με την πραγματική διεκδίκηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στο χώρο του σχολείου, στην τοπική κοινωνία, στην ευρύτερη κοινότητα».

amnesty inernational

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το