Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αντωνέλλη κατά πάντων για τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας

banner roots

Αντωνέλλη κατά πάντων για τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας
06.12.2019 | 13:48

Αντωνέλλη κατά πάντων για τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε γραπτή δήλωσή της χθες η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Αναστασία Αντωνέλλη, μια μέρα μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2020, εξαπολύει επίθεση κατά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την κριτική που άσκησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, αλλά και κατά ΜΜΕ υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος «παρουσίασης της συνεδρίασης» προφανώς δεν ικανοποίησε την Αντιπεριφερειάρχη.

«…Αναγκάζομαι εν συντομία να αναφερθώ στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, μιας και η παρουσίασή της από κάποιους κυρίους και κυρίες εργαζομένους των ΜΜΕ στην Λέσβο - κάποιοι εκ των οποίων ούτε καν παρίσταντο - απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που μονίμως παραποιούν παρουσιάζοντάς την είτε μονομερώς, είτε όπως συμφέρει σε συγκεκριμένους επικεφαλής παρατάξεων, τους οποίους και έχουν αναλάβει «εργολαβικά» ή λόγω ταύτισης ιδεολογικής να αναδείξουν. Συγχρόνως συνεχίζουν την προκλητική υπονόμευση της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη για λόγους τους οποίους εάν χρειαστεί θα κατονομάσω, εκμεταλλευόμενοι βεβαίως την απουσία γραφείου τύπου εκ μέρους μας και την σταθερή πεποίθηση του Περιφερειάρχη πως ο τόπος χρειάζεται δουλειά και όχι λόγια», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Αντωνέλλη.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό αναφέρει: «Συντάχθηκε, όπως είχαμε υποχρέωση, σύμφωνα με τα οριζόμενα από την νομοθεσία (Καλλικράτης, εγκύκλιος Υπουργείου, Παρατηρητήριο κλπ.), με στοιχεία του Ιουλίου του 2019. Τόνισα ότι η Περιφερειακή Αρχή πιστεύει πως η διοίκηση πρέπει να έχει συνέχεια και δεν έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει σε αυθαίρετη και άνευ πραγματικής κοστολόγησης ένταξη των δράσεων που θα πραγματοποιήσει το 2020, στον προϋπολογισμό, μιας και έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την εκπόνηση των Σχεδίων Δράσης σε διάφορους τομείς (Πολιτισμός, Τουρισμός, Αθλητισμός κλπ.).

Όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύνταξής τους, και θα είναι σε θέση να γνωρίζει το κόστος τους το πραγματικό, με τροποποιήσεις τις οποίες θα προτείνει στο Π.Σ. θα τα εντάξει στον προϋπολογισμό. Βεβαίως τα Σχέδια Δράσης θα ενταχθούν επίσης στο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα - πρόγραμμα 4ετίας - για την σύνταξη του οποίου δεν έχει αποστείλει ακόμα την εγκύκλιο το αρμόδιο Υπουργείο, βάσει της οποίας είμαστε υποχρεωμένοι να το συντάξουμε».

Σε άλλο σημείο θυμίζει το ποσοστό του β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών, ενώ επιτίθεται στις παρατάξεις που δεν «συμφώνησαν»: «… Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα αποτυπώνεται η πολιτική της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη, στην οποία έδωσε εντολή να την ασκήσει το 55,40% των κατοίκων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κάτι που μονίμως κάποιοι ή το ξεχνάνε ή δεν το έχουν ξεπεράσει. Έτσι αφού οι «συμφωνίες» με τα όσα εκείνοι απαιτούσαν (χρησιμοποιώντας την νομιμοποίηση που τους έδωσε ο καταστροφικός για την αυτοδιοίκηση Νόμος της απλής αναλογικής) δεν απέδωσαν για την συν-διοίκηση, έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν την Περιφερειακή Αρχή, για τον φτωχό πράγματι προϋπολογισμό ή για τις επιπτώσεις που σε αυτόν επιφέρει το ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο (Καλλικράτης, Μνημόνια, Παρατηρητήριο κλπ.), μέσα στο οποίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε.

Λες και έχουν πάθει αμνησία και δεν θυμούνται πως κάποιοι είναι επικεφαλής κομματικών συνδυασμών, τα κόμματα των οποίων ψήφισαν τον Καλλικράτη, τα μνημόνια, τα παρατηρητήρια κλπ. Όσα δηλαδή κατέστησαν την ΑΥΤΟ-Διοίκηση όμηρο της Διοίκησης και της κάθε κυβέρνησης».

Κατά Σπιλάνη: «Εκτιμώ την επιμονή του…»

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, Γιάννη Σπιλάνη, με τον οποίο είχαν ανεβεί οι τόνοι στη διάρκεια της συνεδρίασης: «… Σε ό,τι αφορά την προσωπική επίθεση που δέχθηκα από τον κύριο Σπιλάνη θέλω να πιστεύω πως ήταν μια άτυχη στιγμή του, η οποία για μένα είναι απολύτως κατανοητή.

Οποιοσδήποτε και εάν ήταν στην θέση του, επικεφαλής κομματικής παρατάξεως του δεύτερου σε δύναμη κόμματος πανελλαδικά και η παράταξή του ερχόταν πέμπτη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν θα διέθετε την απαιτούμενη ψυχραιμία. Πιθανά όμως και να μην ήξερε ότι χωρίς δημοσίευση των αρμοδιοτήτων σε ΦΕΚ δεν νομιμοποιείται ουδείς να υπογράφει - γιατί αυτό είπα - αλλά βεβαίως και δουλεύει.

Προσωπικά τον εκτιμώ ιδιαιτέρως πολιτικά για την επιμονή και την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και χρόνια, κατορθώνοντας το 3,46% που πήρε ως επικεφαλής του Περιφερειακού συνδυασμού της ΔΗΜ.ΑΡ. στις εκλογές του 2014, να το ανεβάσει στο 10,37% στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 ως επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, το εάν δούλεψα ή δουλεύω - καμιά φορά πέρα και από αυτά για τα οποία μου έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα - είναι κάτι που το γνωρίζουν οι συμπολίτες μου εδώ και εννιά χρόνια. Για τον λόγο αυτό και μόνο, κάθε φορά που θέτω υποψηφιότητα με ανταμείβουν με το διπλάσιο της εκτίμησής τους και τους είμαι ευγνώμων για την αναγνώρισή τους αυτή.

Στην χθεσινή συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, μετά τους βερμπαλισμούς και τα ευχολόγια κάποιων επικεφαλής, επικράτησε το αίσθημα ευθύνης πιστεύω - κάποιοι Σύμβουλοι το διέθεταν εξ αρχής - και ευτυχώς ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε. Ευτυχώς γιατί μια πιθανή απόρριψή του θα έθετε σε κίνδυνο τόσο την λειτουργία των παρεχόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας όσο και τις χρηματοδοτήσεις της».

Καταλήγοντας παραδίδει μαθήματα δεοντολογίας λέγοντας: «… προκειμένου να σταματήσουμε όλοι μαζί τον κατήφορο της λειτουργίας της δημοκρατίας μας, τόσο με την συνεχιζόμενη απαξίωση των πολιτών για την πολιτική και τους πολιτικούς, όσο και με την απαξίωσή τους που αφορά την αξιοπιστία των ΜΜΕ, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε υπηρετώντας την αλήθεια και αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη του. Σε αυτόν τον τόπο, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια δεν περισσεύει κανένας μας και η δημοκρατία έχει αποδειχθεί αιώνες τώρα το καλύτερο πολίτευμα. Ας μην την πληγώνουμε άλλο με δημαγωγίες και ψέματα».

Πηγή: nealesvou.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel