Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ουδέποτε αρνήθηκε να εξυπηρετήσει πτήση charter το αεροδρόμιο της Λήμνου

banner roots

Ουδέποτε αρνήθηκε να εξυπηρετήσει πτήση charter το αεροδρόμιο της Λήμνου
14.01.2020 | 11:39

Ουδέποτε αρνήθηκε να εξυπηρετήσει πτήση charter το αεροδρόμιο της Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ποικίλα σχόλια και άμεσες αντιδράσεις από τους τοπικούς άρχοντες, προκάλεσε η είδηση ότι υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης πτήσης charter της Croatia Airlines προς τη Λήμνο κατά τους θερινούς μήνες, εξαιτίας αδυναμίας εξυπηρέτησής τους.

Υπήρξε μάλιστα και αντίδραση από το Δήμο Λήμνου με επιστολή προς τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας την οποία απέστειλε εχθές, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, με την οποία ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο ακύρωσης των πτήσεων.

Πώς όμως έχουν τα πράγματα; Όντως η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αρνήθηκε να εξυπηρετήσει την πτήση;

Ο FM100 είναι σε θέση να γνωρίζει, πως ουδέποτε υπήρξε άρνηση. Η απαντητική επιστολή, ανέφερε την δυσκολία εξυπηρέτησης στην ώρα που η εταιρεία επιθυμεί να πραγματοποιήσει τις πτήσεις charter, δηλαδή κάθε ξημέρωμα Σαββάτου στις 01.30(!!!) και ουσιαστικά ζητάει από την Croatia Airlines, να επανεξετάσει την ώρα άφιξης και αναχώρησης της πτήσης.

Δυστυχώς, το αεροδρόμιο της Λήμνου, δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση, μπορεί όμως να εξυπηρετήσει πτήσεις από τις 5.00 το πρωί ως τις 00.00 τα μεσάνυχτα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που κάνουν δύσκολή τη διαδικασία αφίξεων, καθώς για τη σωστή λειτουργία συνεργάζονται με το αεροδρόμιο, η 130 Σμηναρχία Μάχης, η οποία βοηθάει στην Πυρασφάλεια του αεροδρομίου, το προσωπικό της αστυνομίας, το προσωπικό για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ακόμα και το προσωπικό για την καθαριότητας.

Επομένως, θεωρήθηκε σκόπιμο, να ζητηθεί από την εταιρία αλλαγή στις ώρες της πτήσης, έτσι ώστε η άφιξη και η αναχώρηση του αεροσκάφους να γίνεται με ασφάλεια και με πλήρη εξυπηρέτηση τόσο των επιβατών, όσο και της εταιρίας.

Τέλος, από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του αεροδρομίου της Λήμνου επισημαίνουν μέσα από τον FM 100, ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να βρεθεί λύση, ακόμη και αν η εταιρία δεν αλλάξει τον αρχικό της προγραμματισμό, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι το καλό της Λήμνου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το