Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιμορφωτικό πρόγραμμα στο ΕΠΑ.Λ. Μύρινας για την πράσινη ενέργεια στα νησιά
Επιμορφωτικό πρόγραμμα στο ΕΠΑ.Λ. Μύρινας για την πράσινη ενέργεια στα νησιά
30.01.2020 | 18:16

Επιμορφωτικό πρόγραμμα στο ΕΠΑ.Λ. Μύρινας για την πράσινη ενέργεια στα νησιά

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πολίτες και Μαθητές Συνεργούν για την Παραγωγή Πράσινης Ενέργειας σε Νησιά», απευθύνει το ΕΠΑ.Λ. Μύρινας εκ μέρους του Δικτύου Αειφόρων Νησιών (ΔΑΦΝΗ).

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) σε συνεργασία με ομάδα εξειδικευμένων επιμορφωτών, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και αφορά την παροχή υποστήριξης στους εκπαιδευτικούς, μέσω επιτόπιων επιμορφωτικών σεμιναρίων, για την ενίσχυση του βιωματικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού έργου τους σε ό,τι αφορά τομείς σχετικούς με τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων και υποδομών των νησιών.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο ΕΠΑΛ Λήμνου στη Μύρινα. Η ώρα έναρξης είναι στις 10 π.μ. και θα έχουν διάρκεια περίπου 6 ώρες.

Οι θεματικές που καλύπτει το πρόγραμμα είναι οι εξής:

  1. Κατασκευή φωτοβολταϊκού και φωτεινών πινακίδων προς ηλεκτροδότησή τους
  2. Κατασκευή ηλιακού φούρνου
  3. Εργαστήριο συλλογής και διαχείρισης βρόχινου νερού
  4. Μεταποίηση πλαστικών απορριμμάτων σε χρηστικά αντικείμενα
  5. Κατασκευή κομποστοποιητή
  6. Μακέτα επίδειξης ενεργειακής απόδοσης κτιρίου

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλες τις θεματικές.

Το δίκτυο ΔΑΦΝΗ προσκαλεί όσους εκπαιδευτικούς ή πολίτες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το ημερήσιο σεμινάριο.

Για οποιαδήποτε ερώτηση / διευκρίνιση μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να καλέσετε στο 6944 444915.

Όλα τα σεμινάρια περιλαμβάνουν ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό/ κατασκευαστικό μέρος. Για όλα τα σεμινάρια έχει γίνει έρευνα πάνω στην προτεινόμενη σχολική ύλη και έχει βρεθεί η συνάφεια τους με τα σχολικά εγχειρίδια. Σε όλα τα σεμινάρια μπορεί να εφαρμοστεί η διαθεματικότητα κατά την υλοποίησή τους στην τάξη. Προτείνονται επίσης περεταίρω πειραματικές δραστηριότητες και ασκήσεις που προκύπτουν από την χρήση της εκάστοτε κατασκευής, καθώς και ιδέες και δράσεις που προωθούν το άνοιγμα του σχολείο προς την τοπική κοινότητα.

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018