Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Συμπαράταξη Πολιτών Βορείου Αιγαίου: «Διάλυση της Διεύθυνσης Τουρισμού;»

banner roots

Συμπαράταξη Πολιτών Βορείου Αιγαίου: «Διάλυση της Διεύθυνσης Τουρισμού;»
30.01.2020 | 18:24

Συμπαράταξη Πολιτών Βορείου Αιγαίου: «Διάλυση της Διεύθυνσης Τουρισμού;»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

«Πριν από λίγες μέρες η Περιφερειακή Αρχή του κ. Μουτζούρη αποφάσισε να απομακρύνει δύο υπαλλήλους της Δ/νσης Τουρισμού της ΠΕ Χίου, εξειδικευμένους σε θέματα επικοινωνίας, διοίκησης, πολιτισμού και τουρισμού με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, και να τους αναθέσει καθήκοντα γραμματείας Αντιπεριφερειαρχών!!!», υποστηρίζει η Συμπαράταξη Πολιτών Βορείου Αιγαίου σε ανακοίνωσή της.

Και συμπληρώνει: «Στις 4/9 η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είχε απευθύνει προειδοποίηση στον Περιφερειάρχη σχετικά με τις αλλαγές που ακούγονταν ότι θα γίνουν στη διοικητική μηχανή της Περιφέρειας και οι οποίες υπαγορεύονταν από προσωπικές αντιπαραθέσεις και κάθε είδους "εκδικητικές" επιλογές.

Είχαμε πει ότι:

"- χωρίς τον προσδιορισμό των αναγκών των υπηρεσιών που μπορούν να προκύψουν μόνο μέσα από το Επιχειρησιακό Σχέδιο

- χωρίς την αλλαγή της διοικητικής δομής της ΠΒΑ των 6 ΓΔ, των άπειρων Δ/νσεων με μονοπρόσωπα ή ανενεργά Τμήματα που υπακούει σε μια ξεπερασμένη διοικητική λογική,

- χωρίς τη βελτίωση της οργάνωσης των υπηρεσιών, των πρακτικών και των διαδικασιών διοίκησης μέσα από μελέτη με σύγχρονα πρότυπα

- χωρίς την αξιολόγηση των τυπικών και ουσιαστικών ικανοτήτων των υπαλλήλων και

- χωρίς τις τυπικές διαδικασίες μέσα από το υπηρεσιακό συμβούλιο

οι όποιες αλλαγές, και κυρίως οι φήμες για αλλαγές που σέρνονται για εβδομάδες και μήνες θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη αναστάτωση και τελικά θα μειώσουν ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα της διοικητικής μηχανής."

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε στο ακέραιο. Αυτό που έγινε στη Δ/νση Τουρισμού φοβόμαστε ότι δεν θα είναι το τελευταίο επεισόδιο. Μόλις 6 είναι οι υπάλληλοι που υπηρετούν στην Δ/νση σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Σε τι αποσκοπεί η απομάκρυνση των 2 υπαλλήλων μιας Δ/νσης που οφείλει να στηρίζει τον σημαντικότερο τομέα της οικονομίας των νησιών και αυτόν που έχει τις περισσότερες προοπτικές; Και μάλιστα 2 από τους 4 της ΠΕ Χίου με τις χειρότερες επιδόσεις στον τουρισμό!!

Την ίδια μέρα μάλιστα ο κ.Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την πρόσληψη τριών ειδικών συμβούλων για τον Τουρισμό, ερήμην του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ είχε προηγηθεί και περίοδος "συγκερασμού προτάσεων" για το πρόγραμμα τουρισμού, μετά την καταψήφιση του αρχικού σχεδίου της Περιφερειακής Αρχής. Θα χρησιμοποιήσουμε τα λόγια των ίδιων των εργαζόμενων λέγοντας "καλοδεχούμενοι όσοι ειδικοί μπορούν να βοηθήσουν στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας, όμως αν δεν υπάρχουν υπάλληλοι στις υπηρεσίες, ποιος θα υλοποιήσει τις προτάσεις και τις ιδέες τους;".

Είναι πασιφανές ότι η υλοποίηση ενός προγράμματος για τον τουρισμό 520.000€ και ενός διαγωνισμού 1.000.000€ από το ΕΣΠΑ χρειάζεται μια σημαντική διοικητική υποστήριξη και όχι αναίτια αποδυνάμωση. Απεναντίας και για τους ίδιους λόγους η Περιφερειακή αρχή είναι υπεύθυνη για την μη στελέχωση του Τμ. Τουρισμού Σάμου που θεωρείται και σωστά η ναυαρχίδα του τουρισμού της Περιφέρειας. Εκτός αν θεωρεί πως η Σάμος πάει καλά λόγω χρήσης αυτόματου πιλότου.

Η αποδυνάμωση της Δ/νσης κανένα καλό δεν προμηνύει για τον Τουρισμό στο Βόρειο Αιγαίο, όσους ειδικούς συμβούλους – με ή χωρίς διαδικασίες- και αν προσλάβει.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι υπέρ μιας στελεχωμένης και αποτελεσματικής διοίκησης που λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Με την λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού για την σωστή αξιολόγηση και τοποθέτηση του προσωπικού σύμφωνα με τα προσόντα και την εμπειρία του , τόσο στα διάφορα τμήματα όσο και σε θέσεις ευθύνης μακριά από παραγοντισμούς του εκάστοτε πολιτικού προσωπικού .Με την διεκδίκηση επαρκούς προσωπικού για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών κατά ΠΕ».

«Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΑΛΕΙ την Περιφερειακή Αρχή σε πάγωμα κάθε παρέμβασης που διαλύει την ήδη προβληματική λειτουργία της διοίκησης και επιμένει σε συντεταγμένες και μελετημένες αλλαγές , όπου απαιτείται, βάσει τεκμηριωμένου σχεδίου», καταλήγει η παράταξη.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το