Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παναγιώτης Χριστόφας: «Στείλαμε στην κυβέρνηση το μήνυμα "φτάνει πια"» (audio)

banner roots

Παναγιώτης Χριστόφας: «Στείλαμε στην κυβέρνηση το μήνυμα "φτάνει πια"» (audio)
13.02.2020 | 18:57

Παναγιώτης Χριστόφας: «Στείλαμε στην κυβέρνηση το μήνυμα "φτάνει πια"» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το ηχηρό μήνυμα «φτάνει πια» έστειλαν στην κυβέρνηση οι Βορειοελλαδίτες της Αθήνας, όπως υποστήριξε ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτης Χριστόφας, αναφερόμενος στη μεγάλη συμμετοχή που σημείωσε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό - προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών.

Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, ο περιφερειακός σύμβουλος τόνισε πως είναι αδύνατον «τα τρία νησιά μας να σηκώνουν όλο το βάρος του προσφυγικού για όλη την Ελλάδα, για όλη την Ευρώπη» σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «έχει επιλέξει να μην μεταφέρει το πρόβλημα στην υπόλοιπη χώρα αλλά να μείνει σε εμάς. Αυτό δεν είναι λύση και γι’ αυτό αντιδράμε».

Σχετικά με την επίταξη εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Χριστόφας υποστήριξε πως πρόκειται για μέτρο «που θυμίζει παλιές εποχές… Μέχρι πρότινος, η κυβέρνηση έλεγε πως ό,τι γίνει, θα γίνει σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες. Αντ’ αυτού, βλέπουμε να επιτάσσονται οικόπεδα και να ξεκινούν διαδικασίες fast track, αυτά τα φαραωνικά hotspot».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο» εξέφρασε, τέλος, την άποψη ότι επιβάλλεται ως άμεση λύση η αποσυμφόρηση των νησιών ενώ είναι απαραίτητη η άρση της απόφασης για τις επιτάξεις και τη δημιουργία υπερδομών, οι οποίες, όπως είπε, θα μετατρέψουν τα νησιά, και κυρίως τη Λέσβο, σε μόνιμες αποθήκες ψυχών.

Ακούστε τη συζήτηση στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί.

Εν τω μεταξύ, λίγη ώρα αργότερα ο κ. Χριστόφας έκανε την παρακάτω δήλωση στα μέσα ενημέρωσης: «Χθες στον Μανταμάδο, σήμερα στην Αθήνα. Εμμένουμε, επιμένουμε και ενισχύουμε τις αποφάσεις μας από τη συμμετοχή του κόσμου. Δε θα σταματήσουμε να το λέμε και να δείχνουμε πρώτοι ως αυτοδιοικητικοί πως κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος. Και οι αγώνες δίνονται έξω, δεν δίνονται από τα ασφαλή αστικά κέντρα, σε καναπέδες, κάνοντας κριτική σε γεγονότα και καταστάσεις που συμβαίνουν χιλιόμετρα μακριά. Κάθε μέρα κλιμακώνουμε την αντίδραση μας με κάθε δυνατό τρόπο. Ειρηνικά και πολιτισμένα ζητάμε να επιστρατευτεί η λογική καταδικάζοντας αποφάσεις που μας βάζουν στο περιθώριο. Δεν υποχωρούμε. Συνεχίζουμε από τα νησιά μας, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το