Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νέα εποχή στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου: Ξεκινάει έρευνες με διατροφικές παρεμβάσεις (photos)

banner roots

Νέα εποχή στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου: Ξεκινάει έρευνες με διατροφικές παρεμβάσεις (photos)
19.02.2020 | 18:21

Νέα εποχή στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου: Ξεκινάει έρευνες με διατροφικές παρεμβάσεις (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Εγκαινιάζοντας μια καινούργια εποχή, το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής ξεκινάει πλέον τις έρευνες με διατροφική παρέμβαση.

Η ερευνητική ομάδα του επίκουρου καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου κου Κουτελιδάκη Αντωνίου, μελετάει πλέον την επίδραση συγκεκριμένων λειτουργικών τροφίμων στο λιπιδαιμικό προφίλ των συμμετεχόντων. Σκοπός της δράσης της ομάδας, η οποία αποτελείται από υποψήφιους διδάκτορες και φοιτητές του Τμήματος, είναι η ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων με στόχο την προαγωγή της υγείας και τη συμβολή σε παράγοντες κινδύνου ασθενειών.

Συμμετέχων στην έρευνα και μέλος της ερευνητικής ομάδας είναι και ο στρατιωτικός ιατρός κος Λούκας Θωμάς, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, σηματοδοτώντας το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα του Τμήματος τόσο προς την τοπική κοινωνία όσο και προς την ιατρική κοινότητα.

Η επέκταση αντίστοιχων ερευνών σε μεγαλύτερα στρώματα του τοπικού πληθυσμού μέσω διεξαγωγής επιδημιολογικών μελετών είναι ο άμεσος επόμενος στόχος της ερευνητικής ομάδας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel