Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νέα εποχή στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου: Ξεκινάει έρευνες με διατροφικές παρεμβάσεις (photos)
afoi poriazi
Νέα εποχή στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου: Ξεκινάει έρευνες με διατροφικές παρεμβάσεις (photos)
19.02.2020 | 18:21

Νέα εποχή στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Λήμνου: Ξεκινάει έρευνες με διατροφικές παρεμβάσεις (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Εγκαινιάζοντας μια καινούργια εποχή, το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής ξεκινάει πλέον τις έρευνες με διατροφική παρέμβαση.

Η ερευνητική ομάδα του επίκουρου καθηγητή Διατροφής του Ανθρώπου κου Κουτελιδάκη Αντωνίου, μελετάει πλέον την επίδραση συγκεκριμένων λειτουργικών τροφίμων στο λιπιδαιμικό προφίλ των συμμετεχόντων. Σκοπός της δράσης της ομάδας, η οποία αποτελείται από υποψήφιους διδάκτορες και φοιτητές του Τμήματος, είναι η ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων με στόχο την προαγωγή της υγείας και τη συμβολή σε παράγοντες κινδύνου ασθενειών.

Συμμετέχων στην έρευνα και μέλος της ερευνητικής ομάδας είναι και ο στρατιωτικός ιατρός κος Λούκας Θωμάς, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, σηματοδοτώντας το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα του Τμήματος τόσο προς την τοπική κοινωνία όσο και προς την ιατρική κοινότητα.

Η επέκταση αντίστοιχων ερευνών σε μεγαλύτερα στρώματα του τοπικού πληθυσμού μέσω διεξαγωγής επιδημιολογικών μελετών είναι ο άμεσος επόμενος στόχος της ερευνητικής ομάδας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018