Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η κωμωδία «Ιππείς» του Αριστοφάνη προσαρμοσμένη για τα παιδιά των Σχολείων Λήμνος

banner roots

Η κωμωδία «Ιππείς» του Αριστοφάνη προσαρμοσμένη για τα παιδιά των Σχολείων Λήμνος
23.02.2020 | 17:58

Η κωμωδία «Ιππείς» του Αριστοφάνη προσαρμοσμένη για τα παιδιά των Σχολείων Λήμνος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την θεαματική και διδακτική κωμωδία «Ιππείς» του Αριστοφάνη παρουσιάζει η Έξοδος Αιγαίου σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου, στη Μύρινα στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στις 10 Μαρτίου 2020.

Η παράσταση είναι προσαρμοσμένη για παιδιά κάθε ηλικίας και απευθύνεται στους μαθητές των Σχολείων.

Η υπόθεση του έργου είναι πολύ απλή :

Tην εποχή του χρυσού αιώνα του Περικλέους, στην Αθήνα, ζούσε ένα καλοκάγαθο γεροντάκι που το λέγανε Δήμο και κατοικούσε στην Πνύκα.

Ζούσε φτωχικά και υπέφερε από έναν επιστάτη που τον έλεγαν Παφλαγόνα . Όμως αυτός ο πανούργος Παφλαγόνας κατακλέβει το γεροντάκι δηλαδή τον Λαό και του αρπάζει ό,τι έχει, έτσι που το καημένο να μένει νηστικό χωρίς καμία φροντίδα.
Όμως με την βοήθεια των ιππέων ( οι Ιππείς ήτανε τάξη των Αθηναίων που είχε άλογα) διώχνει και τιμωρεί τον Παφλαγόνα. Ποιόν έβαλε στη θέση του ; Έναν Αλλαντοπώλη!

Άξιζε αυτός να γίνει αρχηγός των Αθηναίων; Αυτό, οι θεατές-τα παιδιά, θα το κρίνουν.... Ο Αριστοφάνης με αυτήν την κωμωδία θέλει να μας διδάξει ότι όλοι μας μικροί και μεγάλοι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τους άλλους αλλά θα πρέπει να κρίνουμε σωστά και να διαλέγουμε για φίλους και αρχηγούς τους δίκαιους και τους καλούς .

Ο σκηνοθέτης - διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών,Νίκος Παροίκος σημειώνει: «Η κωμωδία «Ιππείς» του Αριστοφάνη είναι ένα διδακτικό έργο που σκορπάει ενθουσιασμό και γέλιο στα παιδιά με τα κωμικά καμώματα των ηρώων χαρίζοντάς τους ποιοτική ψυχαγωγία με απλά , κατανοητά μηνύματα ».

Σκηνικά –κοστούμια –μάσκες :Άννα Περντρώ,
Μουσική :Παναγιώτης & Αλέξανδρος Ντουνιαδάκης,
Παραγωγή: Ηλέκτρα Παροίκου .

Πρωταγωνιστούν :Σπύρος Ξένος, Μανώλης Βαζαίος, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Δάφνη Λιανάκη, Νικολέττα Κόκκορη και ο χορός των Ιππέων.
Oι παραστάσεις γίνονται με την στήριξη της Blue Star Ferries & Hellenic Seaways

Την παράσταση αυτή μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά των Σχολείων στις 10 Μαρτίου , στη Μύρινα (Πολιτιστικό Κέντρο «Μαρούλα» κατόπιν συνεννοήσεως.

Παραστάσεις : 9 π.μ. & 10.30΄(πρωί) και 12 το μεσημέρι
Διάρκεια παράστασης : 1.15΄ Τιμή εισιτηρίου : 5 Ευρώ

Πληροφορ/Κρατήσεις: Τηλ. 210/9235453 (πρωί 9.30 -12.30 )
τηλ. ανάγκης : 6944761133. Κρατήσεις θέσεων και στο e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ www.aegeanexodοs.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel