Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΛΑ.Σ. Λήμνου: Ψήφισμα για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης στα νησιά

banner roots

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου
29.02.2020 | 20:11

ΛΑ.Σ. Λήμνου: Ψήφισμα για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης στα νησιά

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ψήφισμα με θέμα «τον αυταρχισμό της κυβέρνησης στα νησιά και το προσφυγικό-μεταναστευτικό» κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η παράταξη σε σχετική ανακοίνωση:

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28/2/2020, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου Κώστας Μαδυτινός, με βάση και τα σχετικά αιτήματα σωματείων και συλλόγων του νησιού, κατέθεσε για συζήτηση και ψήφιση προ ημερήσιας διάταξης το παρακάτω ψήφισμα:

"Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λήμνου, καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει εντολή στις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν στο ψαχνό τους κατοίκους των νησιών της Λέσβου και της Χίου προκειμένου να υπερασπίσει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες.

Η εφαρμογή των συμφωνιών Τουρκίας-ΕΕ από τις ελληνικές κυβερνήσεις όχι μόνο δεν βελτίωσε την κατάσταση αλλά την έκανε ακόμη πιο ανυπόφορη, τόσο για τους μετανάστες-πρόσφυγες όσο και για τους κατοίκους των νησιών.

Τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών που ζητούν τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων ξεριζωμένων από τη χώρα, όχι μόνο δεν ικανοποιούνται αλλά αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με τα ΜΑΤ που αποβιβάζονται στα νησιά σαν "στρατός κατοχής" ενάντια στην αποφασιστικότητα του λαού να μην επιτρέψει την υλοποίηση τέτοιων αντιλαϊκών σχεδίων.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των νησιωτών και απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.
  • Κλείσιμο όλων των hot spots ανοικτών και κλειστών – κανένα νέο hot spot.
  • Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους".

Οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των άλλων παρατάξεων, αρνήθηκαν να συζητηθεί το ψήφισμα προ ημερήσιας διάταξης, με διάφορες δικαιολογίες.

Επειδή το προσφυγικό-μεταναστευτικό, (που λόγω των πολιτικών των κυβερνήσεων θα οξύνεται), αφορά όλους τους κατοίκους των νησιών και του δικού μας νησιού, καλούμε όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση στο προτεινόμενο ψήφισμα, ή και να παρουσιάσουν τις δικές τους θέσεις και προτάσεις».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το