Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μεγάλο αφιέρωμα στο μέλι της Λήμνου από το ελληνοαμερικανικό περιοδικό «Estiator»!

banner roots

Μεγάλο αφιέρωμα στο μέλι της Λήμνου από το ελληνοαμερικανικό περιοδικό «Estiator»!
04.03.2020 | 19:25

Μεγάλο αφιέρωμα στο μέλι της Λήμνου από το ελληνοαμερικανικό περιοδικό «Estiator»!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Μεγάλο αφιέρωμα στο μέλι της Λήμνου της εταιρείας «Honey Hasapis» πραγματοποίησε το μηνιαίο περιοδικό για την ελληνοαμερικανική βιομηχανία τροφίμων «Estiator».

Το αφιέρωμα έχει επιμεληθεί και υπογράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης.

Σε αυτό αναφέρεται:

Λήμνος, το νησί που μοιάζει σαν ζωγραφιά καθώς απλώνεται ανάμεσα από το Άγιο Όρος, τη Σαμοθράκη, την Ίμβρο και την Λέσβο. Τούτο το νησί πάνω του κουβαλάει μια ιστορία χιλιάδων χρόνων. Μια ιστορία που ξεκινάει από τα χρόνια του Ομήρου. ιστορία του νησιού είναι συνδεδεμένη με την παραγωγή μοναδικών προϊόντων. Οι κάτοικοί του ασχολούνται με την κτηνοτροφία, την γεωργία και φυσικά με την αλιεία. Αναπόσπαστο κομμάτι της μακραίωνης ιστορία του νησιού είναι η μελισσοκομία. Και σήμερα η Λήμνος έχει να παρουσιάσει μια μελισσοκομία ιδιαίτερα δραστήρια απέναντι στις απαιτήσεις των καιρών με μελισσοκόμους που σέβονται το επάγγελμα.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Δημήτρης Χασάπης, τον οποίο γνωρίσαμε και συνομιλήσαμε μαζί. Κατάγεται από την Λήμνο και παρόλο που λατρεύει το νησί του, αναγκάστηκε για μια δεκαετία να βρεθεί μακριά, όμως πάντα έμενε πιστός στην επιθυμία του να επιστρέψει στο νησί του και να δημιουργήσει κάτι εκεί. Ένα τυχαίο γεγονός τον έφερε στον χώρο της μελισσοπαραγωγής. Ήταν μια μέρα που κάποιος ηλικιωμένος μελισσοπαραγωγός του ζήτησε τη βοήθειά του στον έλεγχο των μελισσιών του. Ο Δημήτρης βοήθησε αλλά εκεί πήρε το μεγάλο μάθημα για την ενασχόλησή του με το μέλι. Η άριστη εργασία των μελισσών, του γέννησε την επιθυμία να ασχοληθεί με αυτήν την εργασία. Αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγωγή ενός αγνού ελληνικού προϊόντος, πιστοποιημένου μελιού, ανωτέρας ποιότητας, που να είναι ξεχωριστό, ελεύθερο από χημικές ουσίες, αντιβιοτικών και φυτοφαρμάκων, την απουσία βαρέων μετάλλων, αλλεργιογόνων και Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών /ΓΤΟ (GMOs). Η ευωδιά του και η μοναδική του γεύση σε ταξιδεύουν σε λιβάδια ολάνθιστων αγριολούλουδων και θυμαρότοπων, που μόνο στην Λήμνο μπορείς να συναντήσεις.

Στην ελληνική γλώσσα μελισσοκόμος σημαίνει “υπηρέτης της μέλισσας”. Και έτσι ακριβώς αισθάνεται ο Δημήτρης την προσφορά του σε αυτό το επάγγελμα. Φροντίζει τις μέλισσες σαν να είναι παιδιά του, και δεν είναι λίγες οι φορές που αν τον πλησιάσεις θα τον ακούσεις να τους μιλάει, κι΄ αυτές, σαν να αισθάνονται την αγάπη του, του δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Το έτος 2011 ξεκίνησε την επιχείρηση μελισσοκομίας, ο Δημήτρης Χασάπης. Μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση ήταν η αρχή, που μέσα σε λίγα χρόνια με την αφοσίωση και την αγάπη του στην παραγωγή μελιού, αλλά και με τον απέραντο σεβασμό στον καταναλωτή, με μελέτη βέλτιστων πρακτικών, κατάφερε να παράγει ένα μέλι που διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό GREAT TASTE του Λονδίνου από την πρώτη χρονιά που συμμετείχε. Στον διαγωνισμό αυτόν οι κριτές αναφέρθηκαν στην νέα γεύση μελιού που ανακάλυψαν αλλά και ένα πλήθος αρωμάτων.

«Έβλεπα πλέον το όνειρό μου να παίρνει μια υπόσταση, μου λέει. Πρόσφερα ένα μέλι που η γεύση του, το άρωμά του, αλλά και τα υψηλά στάνταρ υγιεινής, έγιναν πρόκληση για τις αισθήσεις».

Ο Δημήτρης Χασάπης στην προσπάθειά του να έχει μια επιστημονική προσέγγιση στην παραγωγή του προϊόντος του με τη βοήθεια καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε έρευνες για τις ασθένειες των μελισσών, την πρόληψη αλλά και θεραπεία με συστατικά της φύσης.

«Στην τοπική κοινωνία, μου εξομολογείται, αρχικά με αντιμετώπισαν με δυσπιστία, ειδικά όταν υποστήριζα ότι ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει τι τρώει, οπότε οι εξετάσεις είναι απαραίτητες. Στη συνέχεια ο περισσότερος κόσμος με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και αγκάλιασε την προσπάθειά μου». Η εταιρεία του Δημήτρη Χασάπη, παράγει μέλι θυμαρίσιο, και μέλι από θυμάρι και αγριολούλουδα.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Μέχρι σήμερα το μέλι του έχει βραβευτεί με 16 διακρίσεις ενώ από το 2015 κερδίζει διάκριση κάθε χρόνο στον διαγωνισμό GRATE TASTE, στο Λονδίνο και το 2017 βραβεύτηκε με το αργυρό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό μελιού APIMONDIA που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη. Μέχρι σήμερα η εταιρεία του έχει τιμηθεί με 16 διακρίσεις.

«Από τις τοπικές αρχές μόνο ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Μαρινάκης με βράβευσε το 2015 για την προσπάθεια παραγωγής εξαιρετικού μελιού. Μετά από αυτό δεν είχα τίποτα από τις τοπικές αρχές». Σήμερα το προϊόν του κυκλοφορεί στις αγορές της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Κίνας ενώ μέσω της ιστοσελίδας www.HoneyHasapis.com καταναλωτές από όλον τον κόσμο έχουν την δυνατότητα να δώσουν παραγγελία και να προμηθευτούν το μέλι του. Γιατί όπως μου λέει, «Έχω την δυνατότητα να αποστέλλω και ιδιωτικά δέματα. Στόχος μου είναι το μέλι μου να φτάσει όσο το δυνατόν σε περισσότερες χώρες και πάντα με την ανώτερη ποιότητα».

Το μέλι της εταιρείας Χασάπη είναι ένα παραδοσιακό προϊόν που τιμά την παρουσία της πατρίδας μας στην διεθνή αγορά. Ένα προϊόν, που όποιος το γνωρίζει εκφράζεται πάντα με τα καλύτερα λόγια. Ελπίζουμε ότι σύντομα το περίφημο αυτό προϊόν θα έχει μια θέση και στην αγορά της Αμερικής.

Επικοινωνία:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.Honeyhasapis.com

Tel. 01130-2254071318

01130- 6975640755

88228535 512115942822524 2784058098313068544 n

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel