Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Απο δέσμευση σε δέσμευση για την... μερική αποδέσμευση του Νοσοκομείου Λήμνου (ηχογραφημένο)
afoi poriazi
Απο δέσμευση σε δέσμευση για την... μερική αποδέσμευση του Νοσοκομείου Λήμνου (ηχογραφημένο)
20.07.2013 | 09:39

Απο δέσμευση σε δέσμευση για την... μερική αποδέσμευση του Νοσοκομείου Λήμνου (ηχογραφημένο)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής παρέστη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την πολιτική Υγείας στις νησιωτικές περιοχές, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας με τη συμμετοχή του συνόλου, σχεδόν, των βουλευτών, καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης του Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου είχε εξουσιοδοτηθεί να εκπροσωπήσει στην Επιτροπή τόσο τον Δήμαρχο Λέσβου, κ. Δημήτριο Βουνάτσο, όσο και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου, κ. Χαράλαμπο Μακρή, καταθέτοντας και υποστηρίζοντας σχετικό υπόμνημα τόσο των Δημάρχων όσο και του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου.

Στην τοποθέτησή του επανέλαβε, για μία ακόμη φορά, τη γνωστή πια και κοινά αποδεκτή, απαίτηση των Λημνιών για την πλήρη διοικητική και υγειονομική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Λήμνου, τόνισε την ανάγκη αλλαγής του νέου οργανισμού που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο στις υπηρεσίες και τις παροχές στους ασθενείς των νησιών μας, απαίτησε την άμεση κάλυψή των κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και υπενθύμισε τις υποσχέσεις των Υπουργών που συνεχώς διαψεύδονται.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε το ψήφισμα των τοπικών φορέων για τα προβλήματα της Λήμνου και παρέδωσε στον Υπουργό ολοκληρωμένη εισήγηση με τη μορφή αιτιολογικής έκθεσης νομοσχεδίου, προκειμένου να διευκολύνει τις υπηρεσίες του Υπουργείου στην προετοιμασία σχετικής νομοθετικής παρέμβασης.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε ρητώς στα αιτήματα της Λήμνου και της Ικαρίας και δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική παρέμβαση για την επαναφορά των δύο νοσοκομείων στο προηγούμενο καθεστώς, όχι της πλήρους αποδέσμευσης, αλλά της «διασύνδεσης», όπως είχε υποσχεθεί και ο προηγούμενος Υπουργός.

Ακούστε παρακάτω τι δήλωσε για το ζήτημα, ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100 "Θέμα και Ανάθεμα".


 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018