Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αφιέρωμα στην Παναγιά την Κακαβιώτισσα από την αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας του «Πρώτου Θέματος» (video)

banner roots

Αφιέρωμα στην Παναγιά την Κακαβιώτισσα από την αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας του «Πρώτου Θέματος» (video)
21.04.2020 | 20:24

Αφιέρωμα στην Παναγιά την Κακαβιώτισσα από την αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας του «Πρώτου Θέματος» (video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ελληνικών ιστοσελίδων ενημέρωσης χάρη στην απαράμιλλη ομορφιά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Η Παναγιά η Κακαβιώτισσα της Λήμνου, ο μοναδικός ασκεπής ναός στον κόσμο, τείνει να κερδίσει μια θέση και στην καρδιά του εκτός συνόρων αναγνωστικού κοινού του διαδικτύου.

Η αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας του «Πρώτου Θέματος», που επιλέγουν για την ενημέρωσή τους χιλιάδες αναγνώστες σε Ελλάδα και εξωτερικό, φιλοξενεί ένα εκτενές αφιέρωμα στο ξεχωριστό ξωκλήσι της Λήμνου, με τίτλο: «Η μοναδική εκκλησία στον κόσμο χωρίς σκεπή βρίσκεται στην Ελλάδα – Η Παναγιά η Κακαβιώτισσα στο νησί της Λήμνου».

Το αφιέρωμα ξεκινά αναφέροντας: «Οι άνθρωποι συχνά νιώθουν δέος στη θέα μιας μεγαλοπρεπούς εκκλησίας, παρεκκλησιών ή μοναστηριών που βρίσκονται χτισμένα σε απότομους βράχους σαν να αιωρούνται στον αέρα, μοναστήρια με μοναδική αρχιτεκτονική ή που κουβαλούν μια ιδιαίτερη ιστορία».

Και συνεχίζει: «Αυτά τα θρησκευτικά κτίρια κάνουν τη μεγάλη διαφορά και την πλούσια παράδοση του Ορθόδοξου Χριστιανισμού από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη. Όμως, υπάρχει μία μικρή εκκλησία που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα αυτά για έναν πολύ παράξενο λόγο. Η Παναγιά η Κακαβιώτισσα στο νησί της Λήμνου είναι η μοναδική εκκλησία χωρίς σκεπή στη χώρα, πιθανώς και στον κόσμο».

Το αφιέρωμα συνεχίζεται παραθέτοντας την ιστορία του ναού ενώ συνοδεύεται από το βίντεο της Aerial Productions που αποτυπώνει τη μοναδικότητά της.

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα στα αγγλικά.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το