Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκινά από 1 Μαΐου η αντιπυρική περίοδος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ikteo limnou
Ξεκινά από 1 Μαΐου η αντιπυρική περίοδος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
24.04.2020 | 17:33

Ξεκινά από 1 Μαΐου η αντιπυρική περίοδος στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ξεκινά από την 1η Μαΐου 2020 η αντιπυρική περίοδος και θα διαρκέσει έως 31η Οκτωβρίου 2020.

Σύμφωνα, με την Πυροσβεστική Διάταξη του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Αιγαίου, το παραπάνω διάστημα απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώδεις περιοχές, σε πεδινά ή ανώμαλα εδάφη και λόφους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Επιτρέπεται όμως, μετά από ειδική άδεια από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων, αφού ληφθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 της 9/2020 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει με την 9Α/2005 όμοια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμης διαδικασίας που προβλέπεται για την παράβαση της Διάταξης και παρακαλεί τους πολίτες για την πιστή εφαρμογής της.

Μετά από σχετική άδεια των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, η καύση θα γίνεται αυστηρά τις πρωινές ώρες έως τις 10:00 και με δείκτη επικινδυνότητας 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση).

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018