Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αποψίλωση οικοπέδων από ξηρά χόρτα και απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών ζητά ο Δήμος Λήμνου

banner roots

Αποψίλωση οικοπέδων από ξηρά χόρτα και απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών ζητά ο Δήμος Λήμνου
07.05.2020 | 13:22

Αποψίλωση οικοπέδων από ξηρά χόρτα και απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών ζητά ο Δήμος Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση για τον καθαρισμό οικοπέδων εξέδωσε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λήμνου υπενθυμίζοντας τους ιδιοκτήτες τους, τόσο την υποχρέωση, όσοι και τις κυρώσεις που υπάρχουν σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ’ αριθ. 4/2012 Διάταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και στην απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ’ αυτά.

Στους παραπάνω χώρους απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1η Μαϊου μέχρι 31η Οκτωβρίου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα παραπάνω οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 4/2012 Διάταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε συνδυασμό με το άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικά. Επιπλέον, για την τήρηση των προαναφερομένων θα ακολουθήσει έλεγχος από κλιμάκιο του Δήμου Λήμνου και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Παρακαλούμε τους δημότες να τηρούν & να ακολουθούν τις υποδείξεις των σχετικών Διατάξεων προκειμένου να διασφαλίσουμε την περιοχή μας από την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel