Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή σε Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λέσβο και Χίο (photos)

banner roots

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή σε Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λέσβο και Χίο (photos)
16.05.2020 | 13:13

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή σε Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λέσβο και Χίο (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Διαδοχικές επισκέψεις στα νησιά Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λέσβο και Χίο πραγματοποίησε, το διήμερο της Πέμπτης 14 και Παρασκευής 15 Μαΐου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ώστε να ελέγξει τα μέσα και τις διαδικασίες επιτήρησης και ασφάλειας των θαλάσσιων συνόρων, στο πλαίσιο του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝ.Φ.Ε.Σ.) και ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των «διυπηρεσιακών επιχειρήσεων αποτροπής».

Ο υφυπουργός ξεκίνησε τον κύκλο των επισκέψεών του από τη Λήμνο. Παρευρέθηκε διαδοχικά στις έδρες των 130 Σμηναρχίας Μάχης (130 ΣΜ) και 88 Στρατιωτικής Διοίκησης (88 ΣΔΙ), όπου πραγματοποίησε συσκέψεις με τους Διοικητές των Σχηματισμών, καθώς και με τον Λιμενάρχη και τον Διοικητή του Ναυτικού Κλιμακίου της νήσου. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) «ΠΛΑΚΑΣ» και «ΦΙΣΙΝΗΣ».

Ακολούθως, μετέβη στον Άγιο Ευστράτιο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΕΦ «ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ». Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή και παρέδωσε ιατροφαρμακευτικό υλικό (προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά) που κατασκευάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Μουσείο Δημοκρατίας και ακολούθως επισκέφθηκε και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Υποσμηναγού (Ι) Νικολάου Σαλμά, που έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στις 18 Ιουνίου 1992.

Το απόγευμα, αναχώρησε για τη Λέσβο. Αρχικά, επισκέφθηκε τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας, όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο εν υπηρεσία προσωπικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Στη συνέχεια, μετέβη στην περιοχή «ΚΑΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ», όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ανθυποσμηναγού (Ι) Σπυρίδωνος Παπαδίτσα, που έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στις 7 Μαρτίου 1990. Ακολούθησε επίσκεψή του στην έδρα του Στρατηγείου της 98 ΑΔΤΕ, όπου είχε σύσκεψη με τον Διοικητή του Σχηματισμού, στην οποία παραβρέθηκαν οι τοπικές Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές. Τις βραδινές ώρες, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε σε νυχτερινή επιχειρησιακή πλεύση με πλωτό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Την Παρασκευή 15 Μαΐου, ο κ. Στεφανής επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ. Στη συνέχεια, αναχώρησε για τη Χίο και πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Στρατηγείου της 96 ΑΔΤΕ όπου είχε σύσκεψη με τον Διοικητή του Σχηματισμού, στην οποία παρευρέθηκαν οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές του νησιού. Επίσης, επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και παρέδωσε ιατροφαρμακευτικό υλικό (προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά) για την προστασία των πληρωμάτων των πλωτών μέσων. Τέλος, συμμετείχε σε ημερήσια επιχειρησιακή πλεύση με πλωτό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα των επισκέψεών του, ο υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, ικανότητας και αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και καθόρισε τις κατευθύνσεις σχεδιασμού και οργάνωσης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης μελλοντικών προκλήσεων.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το