Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι Σύλλογοι Γονέων στη Μύρινα και η ΕΛΜΕ Λήμνου καταδικάζουν τη χρήση καμερών στα σχολεία τους

banner roots

Οι Σύλλογοι Γονέων στη Μύρινα και η ΕΛΜΕ Λήμνου καταδικάζουν τη χρήση καμερών στα σχολεία  τους
27.05.2020 | 12:12

Οι Σύλλογοι Γονέων στη Μύρινα και η ΕΛΜΕ Λήμνου καταδικάζουν τη χρήση καμερών στα σχολεία τους

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σύσκεψη με θέματα το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που φέρνει η Κυβέρνηση, τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και την τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 20 Μαΐου οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνασίου Μύρινας και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου κι Αγίου Ευστρατίου.

Η κοινή ανακοίνωση μετά τη σύσκεψη αναφέρει:

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνασίου Μύρινας και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου κι Αγίου Ευστρατίου πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 20 Μαΐου σύσκεψη για τα εξής σοβαρά θέματα:

  • το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που φέρνει η Κυβέρνηση
  • τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων
  • την τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων

Συμφωνήσαμε από κοινού στα εξής:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χρήση καμερών μέσα στα σχολεία για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, η χρήση της οποίας παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η υποστήριξη των μαθητών που αδυνατούν να προσέλθουν στο σχολείο για λόγους σχετικούς με την πανδημία είναι επιβεβλημένη και αυτονόητη. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο, είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί η τεχνολογία με πολλούς άλλους τρόπους, που δεν συνεπάγονται την προσβολή των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, ούτε τη δημόσια έκθεσή τους. Το Υπουργείο να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να μεριμνήσει για την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και την ανάρτησή του στις ιστοσελίδες του, για την υποστήριξη των μαθητών που αναγκάζονται να απουσιάζουν.

Με το νομοσχέδιο διαμορφώνεται ένα σχολείο εχθρικό για τα παιδιά, τους γονείς και φυσικά για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σε καμία διάταξη δεν αναφέρεται αύξηση χρηματοδότησης έτσι ώστε να εκσυγχρονιστούν οι κτιριακές υποδομές και φυσικά ούτε λόγος για την κάλυψη των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Είναι γεγονός ότι η εκπαίδευση των παιδιών μας απαιτεί σοβαρές αλλαγές και βελτιώσεις και ειδικότερα στο νησί μας τα προβλήματα είναι πολλά:

  • οι κτιριακές εγκαταστάσεις
  • η έλλειψη μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και η διαιώνιση του καθεστώτος των συμβασιούχων αναπληρωτών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά σε πολλές ειδικότητες ακόμα και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς
  • η έλλειψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα και την υγιεινή των σχολείων, πρόβλημα που αναδεικνύεται ιδιαιτέρως με τις τρέχουσες συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες επιβάλλουν αυξημένη εγρήγορση στο θέμα αυτό
  • η ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων
  • τα αναχρονιστικά αναλυτικά προγράμματα και σχολικά εγχειρίδια

Το νέο πολυνομοσχέδιο κάθε άλλο παρά δίνει βάρος σ' αυτά τα προβλήματα. Αντιθέτως, τα διευρύνει:

  • αυξάνοντας τον αριθμό μαθητών ανά τάξη. Με την πρακτική αυτή θα συγχωνευτούν τμήματα, θα κλείσουν σχολεία και χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα απολυθούν.
  • Μετατρέποντας το Σχολείο σε εξεταστικό κέντρο με πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου και εφαρμογή της προβληματικής «τράπεζας θεμάτων».
  • Θέτοντας ηλικιακό όριο εγγραφής στα ΕΠΑΛ τα 17 χρόνια. Αυτό θα οδηγήσει σε στροφή του 30% του μαθητικού δυναμικού των ΕΠΑΛ στη μεταγυμνασιακή κατάρτιση που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ιδιωτική.
  • Μεταφέροντας την ευθύνη της παιδείας των παιδιών μας στους Δήμους.

Θεωρούμε τις ενέργειες της κυβέρνησης εχθρικές απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και επικίνδυνες για την εκπαίδευση των παιδιών μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΥΡΙΝΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΠΑΛ ΜΥΡΙΝΑΣ

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το