Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Λήμνος στον ιστιοπλοϊκό γύρο του Αιγαίου Aegean Cargo Sailing
ikteo limnou
Η Λήμνος στον ιστιοπλοϊκό γύρο του Αιγαίου Aegean Cargo Sailing
01.06.2020 | 16:43

Η Λήμνος στον ιστιοπλοϊκό γύρο του Αιγαίου Aegean Cargo Sailing

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Το ιστιοπλοϊκό σκάφος Ria 1 τύπου Dufour Gibsea 51 με καπετάνιο τον Λουκά Γκουρτσογιάννη, ξεκινά την 1η Ιουνίου από το λιμάνι του Λαυρίου για τον πρώτο για φέτος καλοκαιρινό ιστιοπλοϊκό γύρο του Αιγαίου Aegean Cargo Sailing που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Η πρωτοβουλία Aegean Cargo Sailing έχει σκοπό να θεμελιώσει σταδιακά, σε μόνιμη βάση και πραγματική κλίμακα, την ιστιοπλοϊκή μεταφορά προϊόντων στο Αιγαίο και ταυτόχρονα να διευκολύνει τον ήπιο οικολογικό τουρισμό που επικεντρώνεται στην ιστιοπλοΐα και την μικρής κλίμακας παραγωγή τοπικών προϊόντων. Η προσπάθεια επιδιώκεται να είναι αρμονικά δεμένη και να στηρίζεται στις πραγματικές ανάγκες των παραγωγών, εμπόρων, τοπικών αρχών, οικολογικών οργανώσεων, πολιτιστικών και ναυτικών συλλόγων.

Όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος το σκάφος θα επισκεφθεί νησιά του Αιγαίου για να συλλεχθούν ντόπια προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα μεταφερθούν οικολογικά με τη δύναμη του ανέμου και τα πανιά σε άλλα νησιά, με σχεδόν μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα. Στο σκάφος υπάρχουν ηλιακά πάνελ με τα οποία λειτουργεί το ψυγείο, για τη διατήρηση των ευπαθών προϊόντων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Επίσης θα υπάρχει ένα ξύλινο ποδήλατο COCO-MAT.bike για να γίνονται οι χερσαίες μεταφορές προϊόντων όπου, αυτό είναι εφικτό.

Ο γύρος 18 νησιών θα πραγματοποιηθεί δύο φορές μέσα στο καλοκαίρι με τον 1ο γύρο να είναι πιο σύντομος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών απαγόρευσης των μετακινήσεων. Ο 2ος γύρος προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 4 Ιουλίου και να διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί και στους δύο γύρους είναι:

Λαύριο – Κέα – Άνδρος – Σκύρος – Σκόπελος – Αλόννησος – Λήμνος – Λέσβος – Χίος– Ικαρία  – Σάμος – Πάτμος – Κάλυμνος – Αστυπάλαια – Αμοργός – Σαντορίνη – Πάρος – Σύρος – Τήνος – Λαύριο.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Επειδή το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό με καινούργιους κανόνες και είναι σημαντικό να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς, σας διαβεβαιώνουμε ότι ακολουθούμε όλες τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις και σε αυτό το γύρο θα ταξιδέψουμε μονάχα με το απαραίτητο πλήρωμα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας».

 

Πηγή: ikariaki.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018