Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Ευχαριστώ τους γιατρούς και τους ανθρώπους της Λήμνου. Με έσωσαν».

banner roots

«Ευχαριστώ τους γιατρούς και τους ανθρώπους της Λήμνου. Με έσωσαν».
10.08.2013 | 09:35

«Ευχαριστώ τους γιατρούς και τους ανθρώπους της Λήμνου. Με έσωσαν».

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σταθμού μας, έφτασε επιστολή μιας νέας γυναίκας, 36 χρονών σήμερα, της κ. Γραμματικόγλου, η οποία πέρυσι κάνοντας διακοπές στη Λήμνο, αντιμετώπισε μια σπάνια ασθένεια και σώθηκε χάρη στην έγκαιρη και ορθή αντιμετώπιση του περιστατικού, από τους γιατρούς εντός και εκτός του νοσοκομείου Λήμνου.

Όπως σμειώνει στην επιστολή της η κ. Γραμματικόγλου, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το περιστατικό προκειμένου, να στηρίξει τον αγώνα της Λήμνου να διατηρήσει υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, και να δώσει απάντηση σ αυτούς που ισχυρίζονται, ότι η παραμεθόριος δεν διαθέτει καλούς γιατρούς και νοσοκομεία και επιδιώκουν την κατάργησή τους,μετατρέποντας τα σε Κέντρα Υγείας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους γιατρούς και τους ανθρώπους της Λήμνου, γιατί το αξίζουν! Μιλάω για μένα, γιατί χρειάστηκε να νοσηλευτώ και ευτυχώς, υπήρχε το Νοσοκομείο Λήμνου. Όπως με διαβεβαίωσαν και στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας μετέπειτα, ήμουν πάρα πολύ τυχερή που το Νοσοκομείο της Λήμνου διέθετε αυτούς τους γιατρούς.

Όλα ξεκίνησαν όταν πηγαίνοντας διακοπές στη Λήμνο, στις 03/08/12 με τη μητέρα μου και το 10 μηνών τότε μωρό μου για να κάνει τα πρώτα του μπάνια στις μοναδικές για μένα παραλίες μας, αισθάνθηκα αδιαθεσία. Θεώρησα ότι ήταν από τη κούραση του ταξιδιού. Η αδιαθεσία συνεχίστηκε, και την Τρίτη μετά από παρότρυνση των οικείων μου, επισκέφθηκα τον κύριο Τριαντάφυλλο Κατή -Παθολόγο στη Μύρινα- για τον οποίο όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια. Θέλω να τον ευχαριστήσω και μέσα από αυτήν την επιστολή, καθώς κατά την εξέταση θεώρησε σκόπιμο να κάνω ένα υπερηχογράφημα το οποίο και έκανα στον Κο Θέμη Αν. Ζέρφο -Ιατρό Ακτινοδιαγνώστη- στη Μύρινα επίσης. Εκείνος με τη σειρά του, μου είπε να πάω κατεπειγόντως στο Νοσοκομείο διότι διέκρινε λάσπη στη χολή. Το ίδιο και ο Κος Κατής, αφού τον ενημέρωσα για τα αποτελέσματα.

Για να μην μακρηγορώ, πήγα στο Νοσοκομείο όπου μετά την εξέταση αίματος, ο Γιατρός, -Επίκουρος Ιατρός Ειδικός Παθολόγος- Κος Αθανάσιος Σκαπέρδας που για καλή μου τύχη είχε εφημερία, έκρινε αναγκαία την τάχιστη μεταφορά μου με C130 από τη Λήμνο στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας που διαθέτει μονάδα πλασμαφαίρεσης. Τα αποτελέσματα της Λήμνου, του Κου Σκαπέρδα, που εγώ τον θεωρώ και πάντα θα τον θεωρώ άγγελό μου, εκτός από την λάσπη στη χολή, έδειξαν μια σπάνια ασθένεια, ιάσιμη ευτυχώς τη νόσο Muscovites που μέχρι εκείνη τη μέρα δεν την είχα ξανακούσει ούτε εγώ, ούτε κανείς που γνώριζα. Τα αποτελέσματα έδειξαν 18 αιματοκρίτη έναντι του 44 που έχω σήμερα (φυσιολογικές μετρήσεις 35 – 47) και αιμοπετάλια 5.000 έναντι των 264.000 που έχω σήμερα (φυσιολογικές μετρήσεις 150.000-400.000). Τα αιμοπετάλια ήταν θέμα ωρών να γίνουν 0 με αποτέλεσμα …όλοι καταλαβαίνετε ποιό. Σημειωτέον ότι αυτή την ασθένεια μόνο ένας ιατρός αιματολόγος θα μπορούσε να τη διαγνώσει. Ο κος Σκαπέρδας είναι Επίκουρος Ειδικός Παθολόγος και όχι Αιματολόγος.

Προς τιμήν του το έψαξε περαιτέρω της ειδικότητος του ευτυχώς. Η λάσπη στη χολή όπως πολύ σωστά έδειξαν τα αποτελέσματα του Κου Θέμη Ζέρφου ήταν αντίδραση του οργανισμού μου. Το παραπεμπτικό που πήρα από το Νοσοκομείο της Λήμνου φεύγοντας έγραφε κάτω κάτω: ΔΙΑΚΟΜΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΥ, ΠΑΘΟΛΟΓΟ-ΑΝAΤΟΜΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΛΑΣΜΑΦΑΙΡΕΣΗΣ.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι παρ’ όλες τις ανωτέρω ελλείψεις που είχε το Νοσοκομείο της Λήμνου, αν δεν ήταν ο γιατρός του Νοσοκομείου Κος Σκαπέρδας καθώς και η διευθύντρια της παθολογικής κλινικής κα Αγγελική Βουτσά και όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Λήμνου και οι ιατροί εκτός Νοσοκομείου δε θέλω να φανταστώ τι θα είχε συμβεί.

Γι αυτό και αποφάσισα να προβώ στη δημοσιοποίηση των γεγονότων και των ευχαριστιών προκειμένου να στηρίξω συν τοις άλλοις τον αγώνα της Λήμνου μας, να διατηρήσει υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, τον κύριο Τριαντάφυλλο Κατή Παθολόγο στη Μύρινα, τον Κο Θέμη Αν. Ζέρφο Ιατρό Ακτινοδιαγνώστη, τον Κο Αθανάσιο Σκαπέρδα Επίκουρο Ιατρό Ειδικό Παθολόγο καθώς επίσης την Ιατρό Κα Χρύσα Βεϊμου Ειδικευόμενη Παθολογίας, που εκτός των άλλων με συνόδευσε με το ΕΚΑΒ, την Διευθύντρια Παθολογίας Κα Αγγελική Βουτσά, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Λήμνου που κάλυψαν τις μονάδες αίματος που χρειάστηκα, καθώς επίσης και όλο το Νοσοκομειακό προσωπικό της Λήμνου.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Ιωάννα Διαματάρη η οποία με τη βοήθεια της Κας Ελένης Λαντούρη, διεκπεραίωσαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονταν για να μπορέσει να επιστρέψει με την Ο.Α. η μητέρα μου μαζί με το μωρό την ίδια κιόλας ημέρα στην Αθήνα, καθώς επίσης και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους συγγενείς και φίλους.

ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΤΙ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΤΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.

Ευχαριστώ Γραμματικόγλου Ηρώ

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel