Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κέρος Λήμνου: Περιβαλλοντικό σεμινάριο στους επαγγελματίες του θαλάσσιου αθλητικού τουρισμού (photos)
Κέρος Λήμνου: Περιβαλλοντικό σεμινάριο στους επαγγελματίες του θαλάσσιου αθλητικού τουρισμού (photos)
01.07.2020 | 19:33

Κέρος Λήμνου: Περιβαλλοντικό σεμινάριο στους επαγγελματίες του θαλάσσιου αθλητικού τουρισμού (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Το 1ο εκπαιδευτικό σεμινάριο του ευρωπαϊκού προγράμματος NAUTILUS για την κατάρτιση νέων επαγγελματιών στον αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Surf Club Keros στο νησί της Λήμνου.

Το σεμινάριο «Επαγγελματίες του θαλάσσιου αθλητικού τουρισμού και το περιβάλλον εργασίας τους» συνδιοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Surf Club Keros, οι οποίοι και αποτελούν δύο από τους έξι εταίρους στο ευρωπαϊκού προγράμματος NAUTILUS.

Ανερχόμενοι εκπαιδευτές και επαγγελματίες στον αθλητικό θαλάσσιο τουρισμό και επισκέπτες του Surf Club Keros από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακολούθησαν το συμμετοχικό σεμινάριο από την περιβαλλοντολόγο και πιστοποιημένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεναγό ερμηνείας, Άντα Μαυρομμάτη, τοπική εμπειρογνώμονα. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη βιοποικιλότητα και την περιοχή Νatura 2000 που χαρακτηρίζουν την περιοχή της Λήμνου. Το νερό, η άμμος, το αλάτι, η πανίδα καθώς και φυτά μοναδικής αξίας είναι στοιχεία που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στο περιβάλλον στο οποίο εργάζονται και αθλούνται. Μέσα από αυτήν την εκπαιδευτική εμπειρία οι επαγγελματίες του θαλάσσιου και αθλητικού τουρισμού εκπαιδεύονται και γίνονται κοινωνοί της προσπάθειας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

nautilus keros 2

Η εκδήλωση αποτελεί το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης με κεντρικούς άξονες το περιβάλλον, την οικονομία/επιχειρηματικότητα και την κοινωνία. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια διοργανώνονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ‘NAUTILUSΕκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών στον θαλάσσιο αθλητικό τουρισμό’ που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Διαρθρωτικό και Επενδυτικό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (EMFF).

nautilus keros 3

Λίγα λόγια για το έργο NAUTILUS

Το ευρωπαϊκό έργο-πρόγραμμα NAUTILUS, επιχειρεί και συμβάλλει στην ενίσχυση της ‘γαλάζιας’ ανάπτυξης και οικονομίας μέσα από την ανάδειξη της σχέσης της επαγγελματικής πορείας στον θαλάσσιο και ναυταθλητικό τομέα και της ευαισθητοποίησης για το εργασιακό περιβάλλον.
Ένα έργο διάρκειας 36 μηνών, που ενώνει τις χώρες Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία και Ιταλία και προωθεί τη διατομεακή συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων-επιχειρήσεων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Αποστολή του είναι να δημιουργήσει ένα καινοτόμο πλαίσιο εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης που θα προσφέρει στους εκπαιδευόμενους την ευκαιρία για βελτίωση των δεξιοτήτων τους αλλά και παροχή θεμελιώδους θεωρητικής γνώσης την οποία οφείλει να φέρει ο σύγχρονος επαγγελματίας του θαλάσσιου αθλητικού τουρισμού. Με αυτόν τον τρόπο, οι επαγγελματίες και ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας στην ευρωπαϊκή θαλάσσια οικονομία για προστιθέμενης αξίας προϊόντα και υπηρεσίες στον θαλάσσιο αθλητικό τουρισμό.
Το όραμα του ΝΑΥΤΙΛΟΥ είναι να δημιουργήσει επαγγελματίες υψηλών δεξιοτήτων και κατάρτισης στον χώρο του θαλάσσιου αθλητικού τουρισμού με ένα καινοτόμο πλαίσιο εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες άριστης ποιότητας, να λειτουργούν ως πρεσβευτές της τοπικής κοινωνίας και να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση της προστασίας των θαλασσών.

Δείτε περισσότερα για το έργο του NAUTILUSwww.nautiluscert.eu

nautilus keros 4

nautilus keros 5

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018