Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Θλίψη στη Λήμνο και τη Νέα Υόρκη για την εκδημία της Αγγελικής Μπατάλια

banner roots

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της οικογένειας στον «Εθνικό Κήρυκα» Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της οικογένειας στον «Εθνικό Κήρυκα»
28.07.2020 | 10:30

Θλίψη στη Λήμνο και τη Νέα Υόρκη για την εκδημία της Αγγελικής Μπατάλια

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Του Θεοδώρου Καλμούκου

Το νησί της Λήμνου και ιδιαίτερα το χωριό Θάνος στο οποίο είχε γεννηθεί και πέρασε τα παιδικά της χρόνια εκεί, αλλά και η Νέα Υόρκη, πενθούν για την εκδημία της Αγγελικής Μπατάλια, πολυαγαπημένης συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής, ανιψιάς, θείας και εξαδέλφης.

Επίσης, κατώδυνοι είναι και οι συγγενείς της στην Αυστραλία και τη Νότιο Αμερική, καθότι όπως είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» η πρώτη της εξαδέλφη η Ελένη Ψαρρά, «η Αγγελική ήταν άνθρωπος με μεγάλη καλοσύνη, αγάπη και εκτίμηση για όλους, ενώ αγαπούσε με πάθος το χωριό μας το Θάνος της Λήμνου».

Την Κυριακή που το Θάνος γιόρταζε την προστάτιδά του Αγία Παρασκευή, ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος ανέπεμψε Επιμνημόσυνο Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής της. Η κυρία Ψαρρά είπε πως «όλο μας το χωριό στενοχωρήθηκε πάρα πολύ στο άκουσμα ότι η Αγγελική πέθανε». Συμπλήρωσε πως «βοηθούσε πολύ και εκεί και εδώ χωρίς να γνωρίζει κανείς, ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, το ίδιο και ο σύζυγός της ο Χρήστος ο οποίος είναι εξαιρετικός άνθρωπος». Πριν μερικά χρόνια με δική της δωρεά μπήκε ειδικός μηχανισμός στο κωδωνοστάσιο του ναού της Αγίας Παρασκευής και χτυπά μόνη της η καμπάνα, αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα στον «Εθνικό Κήρυκα».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel