Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επίδομα ως κίνητρο για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου ζητούν από την Περιφέρεια επικουρικοί γιατροί (audio)

banner roots

Επίδομα ως κίνητρο για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου ζητούν από την Περιφέρεια επικουρικοί γιατροί (audio)
31.07.2020 | 21:08

Επίδομα ως κίνητρο για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου ζητούν από την Περιφέρεια επικουρικοί γιατροί (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Την καταβολή χρηματικού επιδόματος με αναδρομική ισχύ ως πρόσθετου κινήτρου για τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λήμνου ζητούν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έξι επικουρικοί γιατροί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι γιατροί σε σχετικό έγγραφο που απέστειλαν προς τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη:

«Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 224/21-12-2017 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, θεωρεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ότι μόνο κάποιες συγκεκριμένες ειδικότητες επικουρικών ειδικευμένων ιατρών, πρέπει να λαμβάνουν το χρηματικό επίδομα ως πρόσθετο κίνητρο.

Συγκεκριμένα στο ΓΝ-ΚΥ Λήμνου θεωρεί ότι μόνο παθολόγος ή ορθοπεδικός επικουρικός ειδικευμένος, τη στιγμή που υπηρετούν άλλοι 6 ειδικευμένοι επικουρικοί, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των κλινικών τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό μάλιστα αποτελώντας και τον μοναδικό ιατρό της κλινικής τους.

Ρωτάμε λοιπόν την Περιφέρεια   Βορείου Αιγαίου να μας απαντήσει, πού στηρίζει την απόφασή της αυτή; Θεωρεί   ότι οι υπόλοιποι ειδικευμένοι επικουρικοί ιατροί είναι πλεονάζοντες; Είναι αυτό κίνητρο στο να έρθουν να στελεχώσουν το Νοσοκομείο  μας κι άλλοι επικουρικοί   ιατροί;

Ζητούμε την άμεση καταβολή του χρηματικού επιδόματος με αναδρομική ισχύ, σε όλους τους επικουρικούς ειδικευμένους ιατρούς   του Νοσοκομείου μας.

Παρακαλούμε όπως προβείται στις άμεσες απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του θέματος και στην άμεση απάντησή σας.

Μετά τιμής, οι επικουρικοί ιατροί.

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ( ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ)

ΛΙΒΕΡΕΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ( ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ)

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ( ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ)

ΣΦΑΛΑΓΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ( ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ)

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΥΛΛΙΑΝΗ (ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ)

ΤΣΑΙΡΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ)».

Ένας εκ των υπογραφόντων του εγγράφου, επικουρικός γιατρός ειδικότητας Αναισθησιολογίας κ. Θεόδωρος Σφάλαγκος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, όπου μίλησε για το αίτημα που υπέβαλαν προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα, η συζήτηση κινήθηκε σε μια ευρύτερη προσέγγιση για το αν το οικονομικό είναι το μοναδικό κίνητρο που μπορεί να προσφέρει η πολιτεία στους γιατρούς για τη στελέχωση των υγειονομικών ιδρυμάτων ακριτικών περιοχών.

Ακούστε όσα είπε:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel