Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ανακοίνωση της Οργάνωσης Βάσης Λήμνου της ΚΝΕ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

xaritakis wide

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Βάσης Λήμνου της ΚΝΕ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις
27.09.2020 | 20:04

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Βάσης Λήμνου της ΚΝΕ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

«Οι μαθητές της Λήμνου όπως και χιλιάδες άλλοι μαθητές σε όλη την Ελλάδα με τα δίκαια αιτήματα τους για την προστασία της υγείας τους και των οικογενειών τους, αποδεικνύουν την υπεύθυνη στάση τους απέναντι στη μόρφωση.

Οι μαθητές δείχνουν ότι δεν να συμβιβάζονται με τα λίγα, ότι δεν υπακούν σε αυτούς που τους ”κουνάνε το δάχτυλο”, ότι δεν υποκύπτουν στην τρομοκρατία και την παραπληροφόρηση. Γιατί οι υπεράριθμες τάξεις, οι ελλείψεις σε καθηγητές και σε προσωπικό καθαριότητας, οι αίθουσες-κλουβιά είναι η δική τους πραγματικότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Βάσης Λήμνου της ΚΝΕ με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Και συνεχίζει «Αυτήν την πραγματικότητα η κυβέρνηση, εισαγγελείς, τοπικοί παράγοντες και ορισμένα στελέχη της εκπαίδευσης κάνουν πως δεν την βλέπουν. Όπως για παράδειγμα ο Δήμαρχος ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του κυματοθραύστη των μαθητικών κινητοποιήσεων λέγοντας πως η κατάληψη είναι έκνομη κι ότι δεν έχουν αιτήματα οι μαθητές, την ίδια στιγμή που στο Γυμνάσιο Μύρινας το ένα κτίριο είναι εκτός λειτουργίας έπειτα από το σεισμό του 2014, η μελέτη επισκευής του πάει από χρόνο σε χρόνο και τα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε τάξεις χωρισμένες με γυψοσανίδα και με φεγγίτες για παράθυρα! Στο Λύκειο Μύρινας αντίστοιχα, καθηγητής προσπαθούσε να πείσει πως οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους οπισθοδρομούν την εκπαίδευση λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτο να διεκδικείτε περισσότερους καθηγητές αφού στην Ελλάδα αντιστοιχούν 2 μαθητές ανά 1 καθηγητή κι ότι στην Ε.Ε θα μας κρεμάσουν στα μανταλάκια!!!» Ας ψάξουν τον υπεύθυνο αυτής της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, τον υπεύθυνο που ξεσηκώνει σήμερα τους μαθητές, γιατί η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή είναι που έχει κρεμάσει στα μανταλάκια τη μόρφωση και την προστασία των μαθητών, στη Λήμνο και παντού!

 Τα μέλη της ΚΝΕ καλούμε όλους τους μαθητές να σκεφτούν και να βγάλουν συμπεράσματα, γιατί με αφορμή τις κινητοποιήσεις, φαίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα ποιος είναι μαζί μας και στο πλευρό μας και ποιοι είναι απέναντι και μας συκοφαντούν.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, μέσα κι έξω από τα σχολεία, παντού και στη Λήμνο θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε αυτόν τον αγώνα. Για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η συζήτηση και ο προβληματισμός, να απλωθεί ακόμα περισσότερο η οργάνωση και ο συντονισμός, τα όνειρα και οι διεκδικήσεις μας. Να ακουστεί δυνατά η φωνή όλων όσοι ασφυκτιούν μέσα στα όρια του σημερινού συστήματος».

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018