Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Ευχαριστώ» του Γενικού Λυκείου Μούδρου στη γγ του υπουργείου Παιδείας

banner roots

«Ευχαριστώ» του Γενικού Λυκείου Μούδρου στη γγ του υπουργείου Παιδείας
20.10.2020 | 10:35

«Ευχαριστώ» του Γενικού Λυκείου Μούδρου στη γγ του υπουργείου Παιδείας

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Τη γενική γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας κ. Αναστασία Γκίκα, ευχαριστούν ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μούδρου κ. Στυλιανός Καραγιάννης και η παιδαγωγική ομάδα ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του σχολείου.

Ειδικότερα, η ευχαριστήρια επιστολή του Γενικού Λυκείου Μούδρου αναφέρει:

«Με την ολοκλήρωση των τριήμερων εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Ημερών Erasmus+ 2020 (Erasmus Days), ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μούδρου, Στυλιανός Καραγιάννης και η παιδαγωγική ομάδα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Teachers for Europe και Erasmus plus, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αναστασία Γκίκα, για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της και την διαδικτυακή της παρουσία, ως επίσημη προσκεκλημένη των Ημερών Erasmus+ στο σχολείο μας.

Η κ. Γκίκα, μάχιμη εκπαιδευτικός, με διάθεση για προσφορά και ειλικρινές ενδιαφέρον για την Παιδεία στη χώρα μας, ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκλησή μας και παρά τον αυξημένο φόρτο εργασίας της, συμμετείχε στη μεγάλη γιορτή μας μέσω τηλεδιάσκεψης. Στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην αξία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στις δράσεις μας, τόνισε τη συμβολή τους στην καλλιέργεια δεξιοτήτων και επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, η οποία προάγεται μέσα από τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά καλλιεργούν την τυπική και αναλυτική σκέψη, προσφέρουν ευελιξία και αναπτύσσουν τη συνεργατικότητα και την ομαδικότητα, γιατί "χωρίς ομαδικό πνεύμα δε μπορεί τίποτα να γίνει", όπως τόνισε η κ. Γκίκα. Ακόμη, έδωσε έμφαση στην αξία του εθελοντισμού στην καθημερινή ζωή και στην αλληλεγγύη, ως βασική αρχή προόδου της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτών των αρχών και αξιών μάς ενημέρωσε πως από τη φετινή σχολική χρονιά υλοποιούνται οι δράσεις "Εργαστήρια Δεξιοτήτων" στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς σκοπός και στόχευση είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων ως σημαντικό εφόδιο για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Αξίζει να τονιστεί πως με τη συμμετοχή της κ. Γκίκα στις δράσεις του σχολείου μας αποδεικνύεται εμπράκτως η παρουσία της κεντρικής διοίκησης και του κράτους στην παραμεθόριο και ακριτική Ελλάδα, όπως είναι η Λήμνος και αποτελεί εξαιρετική τιμή και χαρά η παρουσία ανθρώπων με θέληση για προσφορά στα κοινά, ιδίως σε εμάς που έχουμε την ανάγκη να αισθανόμαστε το ειλικρινές ενδιαφέρον του κράτους και να ενδυναμωνόμαστε στις δύσκολες περιστάσεις που βιώνουμε στην ακριτική Ελλάδα.

Η κ. Γκίκα ανανέωσε το "ραντεβού" μας στο άμεσο μέλλον, μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, έτσι ώστε να μπορούμε να συναντηθούμε από κοντά, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως. Αναμένοντας τη διά ζώσης συνάντησή μας την ευχαριστούμε πολύ για όλα!

Με τιμή

Ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μούδρου

Στυλιανός Καραγιάννης

και η Παιδαγωγική Ομάδα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Σχολείου».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel