Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δωρεάν θεραπείες υπογονιμότητας στον Άγιο Ευστράτιο

banner roots

Δωρεάν θεραπείες υπογονιμότητας στον Άγιο Ευστράτιο
26.10.2020 | 09:07

Δωρεάν θεραπείες υπογονιμότητας στον Άγιο Ευστράτιο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Δωρεάν θεραπείες υπογονιμότητας για το σύνολο των γυναικών που τις χρειάζονται και κατοικούν σε 24 ακριτικά νησιά είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Hopegenesis και του Πολεμικού Ναυτικού, που υπεγράφη την Τετάρτη που μας πέρασε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Ο πρόεδρος της Hopegenesis Στέφανος Χανδακάς μιλώντας στη «δημοκρατία» τόνισε: «Πρόκειται περί μιας κομβικής στιγμής, διότι το δημογραφικό αποτελεί το νούμερο 1 εθνικό θέμα που η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα. Η συγκεκριμένη συμφωνία σημαίνει ότι το Πολεμικό Ναυτικό αγκαλιάζει και υποστηρίζει στο ίδιο πλαίσιο φιλοσοφίας και αρωγής τις προσπάθειες επίλυσής του, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζονται οι γυναίκες αλλά και όλοι οι κάτοικοι των νησιών, ενώ παράλληλα βοηθά στην ενίσχυση και την ανάπτυξη του ελληνικού πληθυσμού στα ακριτικά αυτά νησιά».

Υπενθυμίζεται ότι η Hopegenesis εδώ και χρόνια συμβάλλει, επιδεικνύοντας καθημερινώς σημαντικότατο έργο, στην ανάπτυξη και τη σταδιακή αύξηση του πληθυσμού σε απομονωμένες / ακριτικές / παραμεθόριες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών, το Πολεμικό Ναυτικό θα παράσχει, μέσω της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών υπηρεσίες θεραπειών υπογονιμότητας στις γυναίκες του προγράμματος, ενώ η εταιρία Hopegenesis θα τους παράσχει τις υπηρεσίες της, ήτοι κάλυψη εξόδων τοκετού, εξετάσεων, μεταφορικών, διαμονής και ό,τι άλλο χρειαστεί. Επιπρόσθετα, η Hopegenesis δεσμεύεται να συνεισφέρει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της και ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, στη βελτίωση και την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της ΜΙΥΑ/ΝΝΑ, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους δικαιούχους νοσηλείας που θα ενταχθούν στο πρόγραμμά της.

Το ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν υπάρχει κανενός είδους εισοδηματικό ή άλλο κριτήριο, πέραν της εντοπιότητας, κι έτσι όποια γυναίκα χρειάζεται θεραπεία υπογονιμότητας από αυτά τα νησιά μπορεί να την έχει.

Τα νησιά που αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι: ο Άγιος Ευστράτιος, η Γαύδος, η Κάσος, οι Λειψοί, η Σκύρος, οι Φούρνοι, η Ανάφη, η Δονούσα, το Καστελόριζο, η Νίσυρος, η Σχοινούσα, η Χάλκη, οι Αρκιοί, η Ηράκλεια, η Κίμωλος, οι Οινούσσες, η Τήλος, τα Ψαρά, η Αστυπάλαια, η Θύμαινα, τα Κουφονήσια, η Σίκινος, η Φολέγανδρος και η Ψέριμος.

Το μνημόνιο υπεγράφη, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ, αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη, από τον Στέφανο Χανδακά, πρόεδρο της εταιρίας Hopegenesis, και τον υποναύαρχο Δημοσθένη Δαμιανό εκ μέρους του Π.Ν.

Πηγή: newsbreak.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel