Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Μία επιστολή στον Πρόεδρο Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν από το ακριτικό νησί

banner roots

Λήμνος: Μία επιστολή στον Πρόεδρο Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν από το ακριτικό νησί
29.10.2020 | 10:18

Λήμνος: Μία επιστολή στον Πρόεδρο Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν από το ακριτικό νησί

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Η Κατερίνα Φίκαρη, κάτοικος Λήμνου αλλά και μία γυναίκα που έχει δώσει τον δικό της αγώνα για το νησί της Λήμνου, πήρε την απόφαση να στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας μεταξύ άλλων, τις ευχαριστίες της για την στήριξη που παρέχει στη χώρα μας, σε μια δύσκολη περίοδο.

Το αποτέλεσμα ήταν να λάβει ευχαριστήρια απάντηση από το Προεδρικό γραφείο του Μακρόν μεταφέροντας τις ευχαριστίες του!

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση της κυρίας Φίκαρη που έκανε γνωστό το γεγονός 

“Η απάντηση σε μια επιστολή που έγραψα προς τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, σε μια στιγμή που ένιωσα την ανάγκη να ακουστεί και το ευχαριστώ εκείνων που η ζωή τους επηρεάζεται πέρα από κάθε άλλον από τις ταραγμένες σχέσεις με τη γείτονα.
Μια επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων του εξέφραζα την αγωνία ενός πολίτη που κατοικεί στις εσχατιές της Ευρώπης και τις επιπτώσεις της τουρκικής προκλητικότητας στην καθημερινότητα, την επιχειρηματικότητα, τις διάφορες πτυχές της ζωής μας. Για τους τακτικισμούς της Τουρκίας και την ευθύνη της Ευρώπης να υπερασπιστεί την Ελλάδα, καθώς υπερασπιζόμενη την Ελλάδα υπερασπίζεται την Ευρώπη και τις αξίες της.
Τον ευχαριστούσα για την ενεργή στήριξη που παρέχει στη χώρα μας και τον συνεχάρην για τις πρωτοβουλίες του σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και εκτός των ελληνοτουρκικών, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Λιβάνου.
Μου απάντησαν από το γραφείο του μεταφέροντάς μου τις ευχαριστίες του. Το θεωρώ μεγάλη μου τιμή και με χαροποιεί ιδιαίτερα.
Ο Γάλλος πρόεδρος είναι για μένα ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί τη γενιά μου (είναι κι εκείνος γεννημένος το 1977, όπως κι εγώ). Κι αυτό με κάνει διπλά υπερήφανη για τη στάση του και την υποστήριξή του.

Διαβάστε την επιστολή της κυρίας Φίκαρη στον Γάλλο πρόεδρο, μεταφρασμένη.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

Ονομάζομαι Κατερίνα Φίκαρη, είμαι ελληνίδα δημοσιογράφος και Ευρωπαία πολίτης που ζει στο ελληνικό νησί της Λήμνου, κοντά στα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία.

Με αυτήν την επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη στήριξή σας στην Ελλάδα και στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία απέναντι σε έναν πολύ επιθετικό γείτονα, ο οποίος επιχειρεί να μεταβάλει το statusquoστην περιοχή με παράλογες αξιώσεις, απειλώντας σε μόνιμη βάση την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Διαρκώς βλέπουμε αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας να πετούν πάνω από το νησί μας ως επίδειξη ισχύος και ως σταθερή υπενθύμιση της εχθρικής τους συμπεριφοράς έναντι της Ελλάδας. Θυμάμαι το 1987, όταν ήμουν μόλις 10 ετών, άνθρωποι έφευγαν από το νησί λόγω της κρίσης με την Τουρκία. Και ακόμη και σήμερα οι τοπικές επιχειρήσεις πολλές φορές αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αβεβαιότητας λόγω της έντασης.

Αυτό δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα. Η Ευρώπη έχει εργαστεί πολύ σκληρά για να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα εντός των συνόρων της και οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Αποτέλεσε για μένα μεγάλη έκπληξη η φράση σας ότι  «η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο με πράξεις». Όχι επειδή δεν είναι αλήθεια, αλλά επειδή δεν θυμάμαι κανέναν άλλον ηγέτη στον κόσμο να είναι τόσο κοντά στην πραγματικότητα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος με την Τουρκία. Αυτή είναι η ουσία της κατάστασης μαζί τους και αποδείχτηκε πόσο κοντά βρίσκεστε στην πραγματικότητα, όταν – δυστυχώς- άλλοι ηγέτες παραμένουν σιωπηλοί.

Παρακαλώ δεχθείτε τον απόλυτο θαυμασμό μου. Γεννήθηκα το 1977, όπως εσείςΤο γεγονός ότι ένας ηγέτης στην ηλικία μου διαχειρίζεται τόσο επιτυχώς τις ευρωπαϊκές και άλλες υποθέσεις (όπως για παράδειγμα στο Λίβανο) με κάνει ιδιαίτερα περήφανη για τη γενιά μου. Με κάνετε να ελπίζω και να προσδοκώ ότι η Ευρώπη θα βγει από το τούνελ της εσωστρεφούς, διστακτικής συμπεριφοράς και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αγαπώ την Ευρωπαϊκή ιδέα από πολύ νεαρή ηλικία και εξακολουθώ και ελπίζω και προσεύχομαι η Ευρώπη να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα μέχρι το τέλος σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, όπως έκανε και σε άλλες ιστορικές συγκυρίες. Διότι, το να στέκεται κοντά στην Ελλάδα σημαίνει ότι στέκεται κοντά στις θεμελιώδεις αξίες και αρχές της και τελικά στην ίδια της την υπόσταση.

Σας ευχαριστώ πολύΚύριε Πρόεδρε

Δείτε επισης την επιστολή που έστειλε το Προεδρικό γραφείο της Γαλλίας στην κ. Φίκαρη ως απάντηση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν… 

 

Πηγή: enanews.gr

 

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το