Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: «ΟΧΙ» στην περιβαλλοντική μελέτη για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου (video + photos)

afoi poriazi

Λήμνος: «ΟΧΙ» στην περιβαλλοντική μελέτη για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου (video + photos)
30.10.2020 | 14:49

Λήμνος: «ΟΧΙ» στην περιβαλλοντική μελέτη για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου (video + photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες συζήτησης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου, γνωμοδότησε αρνητικά στη περιβαλλοντική μελέτη που είχε καταθέσει η DYTIKOS HYBRID AE για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή «Καμαρωτό» της Σκανδάλης.

DSC07310

Η συζήτηση χωρίστηκε σε τρία μέρη, στην αρχική συζήτηση όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της εταιρείας και εκπρόσωποι φορέων, κάτοικοι της περιοχής και μελισσοκόμοι, στην συζήτηση καθαρά των Δημοτικών Συμβούλων επι του θέματος και τέλος στη ψηφοφορία.

DSC07312

Η άψογα οργανωμένη συζήτηση έδωσε τη δυνατότητα στους εμπλεκόμενους να αναπτύξουν τα επιχειρήματα τους και να αιτιολογήσουν την θέση τους, ενώ, για πρώτη ίσως φορά, φάνηκε στη διαδικασία της ψηφοφορίας πώς λειτουργεί η απαλή αναλογική, αφού καταψηφίστηκε η θετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα ψήφισαν θετικά όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μαρινάκη και καταψήφισαν όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι.

Από τα όσα ακούστηκαν, ενδιαφέρον είχε η αναφορά του εκπροσώπου της εταιρείας ότι η ίδια αποτελεί εταιρεία έργου, ενώ τη χρηματοδότηση έχει αναλάβει η EDF (η γαλλική ΔΕΗ).

Στα ενδιαφέροντα επίσης συμπεριλαμβάνεται η πληροφορία ότι στη Λήμνο αναμένεται να δημιουργηθεί μια σειρά από εγκαταστάσεις ΑΠΕ και σε ορισμένες μάλιστα εξ αυτών, δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης χωρίς διαβούλευση της τοπικής κοινωνίας.

Τροχοπέδη στην ολοκλήρωση των εν λόγω επενδύσεων είναι ο τρόπος διοχέτευσης της παραγόμενης ενέργειας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου η μελέτη μπορεί να εγκριθεί από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και άρα το έργο να προχωρήσει.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018