Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πρόταση Μαρινάκη για μαζικά Rapid test στη Λήμνο
afoi poriazi
Πρόταση Μαρινάκη για μαζικά Rapid test στη Λήμνο
13.11.2020 | 15:23

Πρόταση Μαρινάκη για μαζικά Rapid test στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την διενέργεια μαζικών Rapid test στους κατοίκους της Λήμνου πρότεινε ο Δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της έκτακτης ευρείας τηλεδιάσκεψη του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Στην τηλεδιάσκεψη πέρα από τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Λήμνου, ο Έπαρχος, οι Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο πρόεδρος του τοπικού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η επικεφαλής της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ, οι Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και ο Προϊστάμενος του ΕΚΑΒ, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και φυσικά ο Δήμαρχος ο οποίος και συντόνιζε τη συζήτηση. Απουσίαζε ο Διοικητής του Νοσοκομείου λόγω υποχρεώσεων.

Όλοι οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν και ανέφεραν το πώς μπορούν ο καθένας από τον τομέα του να βοηθήσει ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του Covid-19 στην κοινότητα της Λήμνου, αλλά και τις αδυναμίες ή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Η επικεφαλής της ΚΟΜΥ κ. Κωνσταντίνου από τη μεριά της, επεσήμανε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενημερωθεί από τον ΕΟΔΥ σε περίπτωση θετικού κρούσματος, όμως παρότι είναι υπεύθυνη για τις ιχνηλατήσεις και την τήρηση της καραντίνας ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να επιβάλει σε κάποιον με το ζόρι να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Επίσης ενημέρωσε για την ενίσχυση της ΚΟΜΥ με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να αποσταλεί το επικαιροποιημένο σχέδιο λειτουργίας του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας σε όλα τα μέλη του, αλλά και σε όσους συμμετείχαν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Παράλληλα ο κ. Μαρινάκης ενημέρωσε πως θα έχει συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λήμνου στην οποία θα συμμετέχει η επικεφαλής της ΚΟΜΥ αλλά και το Ιατρικό προσωπικό προκειμένου να συζητήσουν για το πώς μπορεί να υλοποιηθεί η πρότασή του για μαζικά rapid test και έκλεισε τη σύσκεψη ζητώντας από όλους να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα προσωπικής – κοινωνικής προστασίας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018