Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δήμος Λήμνου: Τα αποτελέσματα των σημερινών τεστ ήταν όλα αρνητικά

banner roots

Δήμος Λήμνου: Τα αποτελέσματα των σημερινών τεστ ήταν όλα αρνητικά
22.11.2020 | 19:42

Δήμος Λήμνου: Τα αποτελέσματα των σημερινών τεστ ήταν όλα αρνητικά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στο πλαίσιο πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού στο νησί της Λήμνου σήμερα, Κυριακη 22 Νοεμβρίου, διενεργήθηκαν 158 τεστ ταχείας ανίχνευσης COVID-19 (rapidtest) στους οικισμούς Φυσίνης, Αγίας Σοφίας, Καμινίων, Ρουσοπουλίου και Ρωμανού από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, σε συνεργασία με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων  και τους Προέδρους των Κοινοτήτων. 

Τα αποτελέσματα των σημερινών τεστ ήταν όλα αρνητικά.

Limnos test

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης μετέβη στα σημεία διενέργειας των τεστ, όπου επίσης παρευρέθηκαν ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Δημάρης, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δημοτική Ενότητα Μούδρου κ. Χαράλαμπος Μπούμπουρας, καθώς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτης Μουστάκας.

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου, η συμμετοχή των οποίων ήταν καθοριστική για την επίτευξη της διενέργειας των τεστ και την προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στο νησί της Λήμνου.

Αύριο, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 13:00 τεστ ταχείας ανίχνευσης θα πραγματοποιηθούν στις Κοινότητες Λύχνων και Ρεπανιδίου, από τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, με τη συνδρομή των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Επίσης, αντίστοιχα τεστ θα πραγματοποιηθούν αύριο και στον Μούδρο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, από τις 11:00 έως τις 14:30, από την Κινητή Ομάδα Υγείας, με τη συνδρομή του Δήμου.

«Καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν τους προαναφερόμενους χώρους και να πραγματοποιήσουν το δωρεάν ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης, συμβάλλοντας στην περιορισμό της διασποράς και την προστασία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας.

Τέλος, καλούμε τους πολίτες όλων των περιοχών του Δήμου μας να εξακολουθήσουν να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν κάθε είδους συνωστισμό, συγχρωτισμό, καθώς και κάθε επαφή χωρίς τήρηση των μέτρων (ορθή χρήση μάσκας, αποστάσεις, απολύμανση χεριών). Ανεξαρτήτως των πρώτων αποτελεσμάτων των τεστ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να υπάρχουν κρούσματα τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί και ως εκ τούτου ο κίνδυνος της μετάδοσης εξακολουθεί να υφίσταται», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel