Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μπουρνούς προς Σταϊκούρα: Να ενταχθούν οι Λημνιοί αλιείς στην προκαταβολή επιστροφής ΕΦΚ καυσίμων

banner roots

Φωτογραφίες: Twitter/Γιάννης Μπουρνούς, limnosgallery.gr/Theodoros Baveas Φωτογραφίες: Twitter/Γιάννης Μπουρνούς, limnosgallery.gr/Theodoros Baveas
10.12.2020 | 19:28

Μπουρνούς προς Σταϊκούρα: Να ενταχθούν οι Λημνιοί αλιείς στην προκαταβολή επιστροφής ΕΦΚ καυσίμων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με την ανάγκη ένταξης της Λήμνου στη ρύθμιση του άρθρου 58 του Ν. 4758/2020 περί προκαταβολής επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) καυσίμων σε επαγγελματίες αλιείς, κατοίκους μικρών και απομακρυσμένων νησιών.

Με την αναφορά του ο Γιάννης Μπουρνούς κοινοποιεί στον αρμόδιο υπουργό τη σχετική επιστολή που απέστειλε, στις 8 Δεκεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, υποστηρίζοντας το δίκαιο αίτημα των Λήμνιων επαγγελματιών αλιέων να έχουν κι αυτοί τη δυνατότητα προκαταβολής της επιστροφής του ΕΦΚ καυσίμων, που αναλογεί στις ετήσιες καταναλώσεις καυσίμων κινητήρων για τις ανάγκες των επαγγελματιών αλιέων, κατοίκων μικρών και απομακρυσμένων νησιών.

Αναλυτικά, το κείμενο της αναφοράς του κ. Μπουρνού:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Ένταξη της Λήμνου στη ρύθμιση του άρθρου 58 του Ν. 4758/2020 περί προκαταβολής επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων σε επαγγελματίες αλιείς, κατοίκους μικρών και απομακρυσμένων νησιών».

Ο Βουλευτής Λέσβου κ. Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών αναφορά με την επιστολή του Δημάρχου Λήμνου κατά την οποία αιτείται τη συμπερίληψη του νησιού της Λήμνου στην απόφαση για την εφαρμογή της ρύθμισης του άρθρου 58 του, προσφάτως ψηφισθέντος, Ν.4758/2020 (ΦΕΚ 242/Α’/4-12-2020), που τροποποίησε το άρθρο 78 του ν. 2960/2001. Το εν λόγω άρθρο ορίζει ότι η προκαταβολή επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων επεκτείνεται και στους «αλιείς, δικαιούχους απαλλαγής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) καυσίμων σύμφωνα με την περ. β΄ της παρ. 1, κατοίκους μικρών και απομακρυσμένων νησιών όπου δεν υφίσταται φορολογική αποθήκη καυσίμων ναυτιλίας[...]». Με τη διάταξη αυτή παρέχεται δυνατότητα προκαταβολής της επιστροφής του Ε.Φ.Κ. καυσίμων, που αναλογεί στις ετήσιες καταναλώσεις καυσίμων κινητήρων για τις ανάγκες των επαγγελματιών αλιέων, κατοίκων μικρών και απομακρυσμένων νησιών, ενώ τα νησιά που υπάγονται στην ρύθμιση ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κατόπιν εισηγήσεως του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Επισυνάπτεται η επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2020
Ο καταθέτων βουλευτής
Ιωάννης Μπουρνούς

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel