Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΚΚΕ: Τροπολογία για μονιμοποίηση 4.000 εργαζομένων στη δημόσια Υγεία | 13 από αυτούς εργάζονται στο Νοσοκομείο Λήμνου
ikteo limnou
ΚΚΕ: Τροπολογία για μονιμοποίηση 4.000 εργαζομένων στη δημόσια Υγεία | 13 από αυτούς εργάζονται στο Νοσοκομείο Λήμνου
26.12.2020 | 20:23

ΚΚΕ: Τροπολογία για μονιμοποίηση 4.000 εργαζομένων στη δημόσια Υγεία | 13 από αυτούς εργάζονται στο Νοσοκομείο Λήμνου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Να μονιμοποιηθούν 4.000 χιλιάδες εργαζόμενοι στη δημόσια Υγεία ζητά με Τροπολογία-Προσθήκη του στη βουλή το ΚΚΕ, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που αφορά τη προστασία της δημόσιας Υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας.

Όπως αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ: «Υποστηρίζοντας σταθερά το δίκαιο αίτημα των 4.000 εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος του ΟΑΕΔ και την ανάγκη θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας (13 από αυτούς εργάζονται στο Νοσοκομείο Λήμνου), το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή την Παρασκευή 18/12 (σε νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τη Δευτέρα 21/12) τροπολογία για τη μονιμοποίησή τους και την πλήρη αναγνώριση του χρόνου που έχει διανυθεί από την πρόσληψή τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο, την ίδια ώρα που μέχρι το τελευταίο λεπτό με τροπολογίες που κατέθετε στο νομοσχέδιο πρόσφερε απλόχερα "δωράκια" στους επιχειρηματικούς ομίλους, απέρριψε ασυζητητί την τροπολογία του ΚΚΕ για τους 4.000 εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που και ως κυβέρνηση κρατούσε τους εργαζόμενους στην ομηρία των ανανεούμενων συμβάσεων, την επομένη της κατάθεσης της τροπολογίας του ΚΚΕ, έφερε δική του τροπολογία για τους ίδιους εργαζόμενους, με την οποία αντί για το αίτημά τους για άμεση μονιμοποίηση, πρότεινε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στον οποίο θα μπορούν να λάβουν μέρος με αυξημένη μοριοδότηση και ανανέωση των συμβάσεών τους μέχρι τότε.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων».

Διαβάστε εδώ την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018