Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη Λήμνο το «Typhoon» του Ιδρύματος Λασκαρίδη για τον καθαρισμό της ακτογραμμής του νησιού (photos)
ikteo limnou
Το «Typhoon» στον Άγιο Ευστράτιο. Το «Typhoon» στον Άγιο Ευστράτιο.
27.12.2020 | 16:26

Στη Λήμνο το «Typhoon» του Ιδρύματος Λασκαρίδη για τον καθαρισμό της ακτογραμμής του νησιού (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στη Λήμνο βρίσκεται από χθες το «Typhoon», ένα σύγχρονο νορβηγικής κατασκευής πλοίο 72 μέτρων με σκοπό την απορρύπανση της ακτογραμμής του νησιού.

Η απορρύπανση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Typhoon Project», ένα πρόγραμμα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη που ξεκίνησε το 2019 με στόχο τον καθαρισμό του συνόλου των ακτών της χώρας και με μοχλό του το πλοίο «Typhoon» το οποίο πλέει όλο τον χρόνο απορρυπαίνοντας την ελληνική ακτογραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο μέχρι στιγμής έχει καθαρίσει δύο ακτές της βορειοανατολικής Λήμνου.

typhoon limnos

Το σημείο όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή το «Typhoon», σύμφωνα με το Marine Traffic.

Το πλοίο, μετά τη διαδικασία απορρύπανσης, μεταφέρει τα απορρίμματα που συλλέγονται σε δομές ανακύκλωσης ή ορθής απόρριψης. Διαθέτει 5 ταχύπλοα για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών και κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ειδών που συλλέγονται στις δράσεις.

Η ομάδα του, αποτελούμενη από στελέχη του Ιδρύματος και μόνιμο προσωπικό του σκάφους, συνεργάζεται με ακαδημαϊκά ιδρύματα για την υποστήριξη της έρευνας και την κατανόηση του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης στη Μεσόγειο.

Το «Typhoon Project» συνεργάζεται με το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για τη μελέτη των βενθικών απορριμμάτων στον Σαρωνικό και τον Θερμαϊκό Κόλπο, καθώς και με την Ερευνητική Ομάδα Θαλάσσιας Τηλεπισκόπησης του Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τον εντοπισμό και τη χαρτογράφηση πλαστικών χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018