Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Δήμος Λήμνου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Ο Δήμος Λήμνου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας
15.02.2021 | 10:59

Ο Δήμος Λήμνου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Στην 20η επέτειο-ορόσημο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, η Childhood Cancer International (CCI) και η Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOP) λανσάρουν μια κοινή τριετή καμπάνια, το «Δέντρο της ζωής».

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται το μήνυμα ελπίδας και τονίζεται η επιτακτική ανάγκη για επιτάχυνση της ζωτικής σημασίας προόδου στη μάχη κατά του καρκίνου της παιδικής-εφηβικής ηλικίας, καθώς και για τα αποθεραπευμένα παιδιά και νέους σε όλον τον κόσμο.

Κάθε χρόνο τουλάχιστον 400.000 παιδιά και έφηβοι, ηλικίας από 0 έως 19 ετών, διαγιγνώσκονται με καρκίνο. Οι καρκίνοι της παιδικής ηλικίας αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου σε πολλές χώρες. Το εκτιμώμενο ποσοστό επιβίωσης στην πενταετία ποικίλλει από πάνω από 80% έως κάτω από 20% σε κάποιες περιοχές, ενώ σε όλον τον κόσμο, οι καρκίνοι της παιδικής ηλικίας αποτελούν μια συνεχώς αυξανόμενη πολυεπίπεδη επιβάρυνση από νόσο.

Η 15η Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, που ήδη βρίσκεται στον 20ο χρόνο της, είναι η ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους είναι τώρα αντιμέτωποι με την ασθένεια, σε όσους έχασαν τη ζωή τους και στους αποθεραπευμένους. Επίσης, είναι η στιγμή να τιμήσουμε και να αναστοχαστούμε τα προηγούμενα επιτεύγματα και να προωθήσουμε νέες ιδέες.

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας κατά τα έτη 2021-2023, η CCI και η SIOP επέλεξαν το Δέντρο της ζωής, ένα παγκόσμιο σύμβολο ανάπτυξης και ανανέωσης, για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα: ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί και η ποιότητα ζωής των αποθεραπευμένων παιδιών να επιτευχθεί εάν όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνεχίσουν να ενεργούν με αποφασιστικότητα και συνεργασία.

Σας προσκαλουμε να συμμετάσχετε στην καμπάνια ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο https://iccd.care/en-us/handprint. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε το Δέντρο της Ζωης για τη χώρα μας αφήνοντας το δικό μας μήνυμα ελπίδας.

Aς κάνουμε την 20η επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο της Παιδικής ηλικίας πραγματικά αξέχαστη και ένα ιδιαίτερο ορόσημο του κοινού οράματος για αποφασιστική και αποτελεσματική δράση.

iccd

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018