Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νίκος Σηφουνάκης: «Στερείται κοινής λογικής η κατάργηση της Δ.Ο.Υ Λήμνου»

banner roots

Νίκος Σηφουνάκης: «Στερείται κοινής λογικής η κατάργηση της Δ.Ο.Υ Λήμνου»
11.09.2013 | 12:59

Νίκος Σηφουνάκης: «Στερείται κοινής λογικής η κατάργηση της Δ.Ο.Υ Λήμνου»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Για απόλυτο παραλογισμό της κρατικής διοίκησης, κάνει λόγο ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ν. Σηφουνάκης.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Τα όσα διαδραματίστηκαν προχθές στη Δ.Ο.Υ Λήμνου, συνιστούν τον απόλυτο παραλογισμό της κρατικής διοίκησης.

Το Υπουργείο Οικονομικών 8 μήνες από την απόφαση που πήρε για κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Λήμνου και συγχώνευσή της με αυτήν της Μυτιλήνης, αδράνησε και δεν έπραξε τα αυτονόητα, ώστε οι 18.000 περίπου κάτοικοι της Λήμνου να συνεχίσουν να εκτελούν κανονικά τις υποθέσεις τους στο νησί και να μην αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται καθημερινά με μετακινήσεις.

Είχα από την πρώτη στιγμή - από τον Ιανουάριο του 2013 - τονίσει ότι η καταρχήν απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να συμπεριλάβει τη Δ.Ο.Υ Λήμνου στις υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ. ήταν άδικη και στερούνταν κοινής λογικής.

Είχα ζητήσει – τουλάχιστον σε πρώτη φάση – να παραταθεί η όποια απόφαση μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες ηλεκτρονική διασύνδεσης και μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών στις νησιωτικές περιοχές.

Το Υπουργείο Οικονομικών αγνόησε παντελώς τόσο τις δικές μου εκκλήσεις όσο και αυτές των φορέων της Λήμνου και επεχείρησε να εφαρμόσει μία απόφαση που εκ των πραγμάτων ήταν ανεφάρμοστη.

Η θέση μου ήταν από την αρχή – και παραμένει – σταθερή: να διασφαλισθεί ότι καμμία ταλαιπωρία δεν θα υποστούν οι κάτοικοι της Λήμνου, ότι θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται για τις οικονομικές τους συναλλαγές απρόσκοπτα και αποτελεσματικά χωρίς μετακινήσεις από τον τόπο τους".

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το