Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά για το Δημοτικό Σχολείο Θάνους και το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας

afoi poriazi

Με προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά για το Δημοτικό Σχολείο Θάνους και το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας
11.09.2013 | 14:48

Με προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά για το Δημοτικό Σχολείο Θάνους και το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Πρεμιέρα σήμερα για την σχολική χρονιά. Από τις 8 το πρωί τα  προαύλια των σχολεία γέμισαν παιδικές φωνές και όλα ήταν έτοιμα για τον αγιασμό. Όλα; Για δύο σχολεία του νησιού  η χρονιά δεν φαίνεται να ξεκίνησε με τους καλύτερους ιονούς.

Αμέσως μετά το πέρας του αγιασμού στο δημοτικό σχολείου του Θάνους, εκπρόσωποι από το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων αλλά και μητέρες κατέφθασαν στις εγκαταστάσεις του Fm 100 και έκαναν γνωστό ότι το τριθέσιο δημοτικό σχολείο του χωρίου, έκανε αγιασμό χωρίς να έχει το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Οι Γονείς έκαναν γνωστό ότι η διευθύντρια του σχολείου έχει ζητήσει απόσπαση, αφού ο σύζυγος της, εκπαιδευτικός και αυτός, κλήθηκε να υπηρετήσει σε σχολείο άλλου νησιού. Μια δασκάλα, που σήμερα ήταν παρούσα στον αγιασμό, βρίσκεται  σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και από την Δευτέρα βγαίνει σε άδεια όσο για την τρίτη δασκάλα του σχολείου, αυτή δεν παρουσιάστηκε καν.

Αύριο, η διευθύντρια του σχολείου, καλείτε να κάνει μάθημα σε 30 παιδία διαφορετικής ηλικίας.

Αμέσως μετά οι Γονείς, κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο Λήμνου και ζήτησαν να μιλήσουμε με τον Δήμαρχο, στον οποίο και έκαναν γνωστό το πρόβλημα.

Μετά από τα απαραίτητα τηλέφωνα τελικά η κ. Τσολερίδου διευθύντρια εκπαίδευσης στο γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Μυτιλήνη, καθησύχασε τους γονείς, λέγοντας τους  ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα και πως τα κενά που υπάρχουν θα καλυφθούν. Όσο για την δασκάλα που δεν παρουσιάστηκε θα προσπαθήσουν να την εντοπίσουν ώστε να καλυφθεί και η θέση αυτή.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018