Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΛΑ.Σ. Λήμνου: Καταψήφισε το ψήφισμα για τις ιαματικές πηγές
afoi poriazi
Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου
27.02.2021 | 14:24

ΛΑ.Σ. Λήμνου: Καταψήφισε το ψήφισμα για τις ιαματικές πηγές

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το σχέδιο νόμου που αφορά στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας ειδικού σκοπού «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος», κατά τη χθεσινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς.

Η δημοτική παράταξη προχώρησε στην κατάθεση δικού της ψηφίσματος εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στο νομοσχέδιο «που προωθεί την επιχειρηματική εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα», όπως επισημαίνεται σε αυτό.

Αναλυτικά, η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Για ακόμα μία φορά κληθήκαμε να πάρουμε θέση σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα με τη μορφή του κατεπείγοντος και με δια περιφοράς συνεδρίαση χωρίς να μπορεί να γίνει διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.

Στη δια περιφοράς συνεδρίαση λοιπόν του Δημοτικού Συμβουλίου της 26 Φεβρουαρίου 2021, καταψηφίσαμε το προτεινόμενο ψήφισμα που αφορά το νομοσχέδιο για τις ιαματικές πηγές, γιατί δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά κάθε είδους ιδιωτικοποίησης των ιαματικών πηγών.

Στην ουσία, το ψήφισμα ζητάει να παραμείνουν οι ιαματικές πηγές στο ίδιο νομικό καθεστώς που ισχύει και σήμερα, που όπως βλέπουμε σε ό, τι αφορά τις ιαματικές πηγές των Θέρμων για το νησί μας, έχει οδηγήσει στην καταστροφή και στη μη αξιοποίησή τους από το λημνιακό λαό ως κοινωνική παροχή υπηρεσίας, αφού η χρήση τους βοηθάει να καταπολεμηθούν πολλά προβλήματα υγείας. Κινείται στη λογική που θέλει τους επιχειρηματικούς ομίλους να βρίσκουν "φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον" σε ό, τι είναι λαϊκή περιουσία. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο σημείο του προτεινόμενου ψηφίσματος όπου αναφέρεται ότι, : "Απαραίτητη προϋπόθεση, όπως έχει επισημάνει και η ΚΕΔΕ, για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση θεωρείται η δυνητικότητα της συμμετοχής των δήμων στη νέα εταιρεία….".

Θέση μας είναι καμιά ιδιωτικοποίηση των ιαματικών πηγών. Η ιστορία με τις πηγές των Θέρμων μας δείχνει ποια είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης.

Με βάση τα παραπάνω, καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο δικό μας ψήφισμα που έχει ως εξής :

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για το νομοσχέδιο για τις ιαματικές πηγές

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο που προωθεί την επιχειρηματική εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα.

Καμιά επιχειρηματική εκμετάλλευση, είτε αυτή γίνεται μέσω των ιδιωτών επενδυτών ντόπιων και ξένων, είτε μέσω των φορέων της Τοπικής Διοίκησης.

Απαιτούμε ιαματικές πηγές και λουτρά δημόσια, με κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία τους, με ελεύθερη είσοδο για όλο το λαό».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018