Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι γονείς των μαθητών των ειδικών σχολείων Λήμνου αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο

banner roots

Οι γονείς των μαθητών των ειδικών σχολείων Λήμνου αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο
13.09.2013 | 09:54

Οι γονείς των μαθητών των ειδικών σχολείων Λήμνου αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Σε καταγγελία – διαμαρτυρία προχώρησε, ο Επαρχιακός Σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες , «Ορίζοντες» κάνοντας γνωστά τα προβλήματα της λειτουργίας των ειδικών σχολείων της Λήμνου.

"Άνοιξαν χθες 11 Σεπτεμβρίου 2013 τις πόρτες τους όλα τα σχολεία του νησιού μας για να υποδεχθούν τους μικρούς και μεγάλους μαθητές τους και πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός.

Όμως μαζί με τα σχολεία άνοιξε και ο ΚΑΙΑΔΑΣ για τα παιδιά μας των δύο Ειδικών Σχολείων της Λήμνου, της Καλλιθέας και του Ρεπανιδίου, αλλά και όσων χρειάζονται και δικαιούνται Παράλληλη Στήριξη σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλλιθέας έχει μόνο μία Εκπαιδευτικό, την Προϊσταμένη. Αποφασίστηκε από τους γονείς των μαθητών να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί όχι μόνο φύλαξη δεν μπορεί να γίνει από μία μόνο εκπαιδευτικό, αλλά κυρίως δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και των επτά μαθητών με τις ιδιαίτερες ανάγκες του ο καθένας.

Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. του Ρεπανιδίου επικρατεί παρόμοια κατάσταση αφού κι εκεί έχει τοποθετηθεί μόνο ο Διευθυντής και σήμερα του έστειλαν από τη Δ/νση 2 καθηγητές που «περίσσευαν» προκειμένου να παραμείνει το σχολείο ανοικτό και να παρέχουν ουσιαστικά μόνο φύλαξη.

Ταυτόχρονα μαθητές που έχουν ανάγκη την παράλληλη στήριξη, είτε θα πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς στήριξη δασκάλων ειδικής αγωγής είτε σε σοβαρότερες περιπτώσεις θα παραμείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφάλειας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής και συνεπώς δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη για αναπληρωτές ειδικής αγωγής.. Στην καλύτερη των περιπτώσεων αν ακολουθηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών η κατάσταση στην ειδική αγωγή θα αρχίσει να βελτιώνεται στα μέσα Οκτωβρίου ! ! !

Με δεδομένα τα παραπάνω παρατείνεται η αγωνία τόσο των παιδιών/μαθητών μας όσο και των γονιών τους.

Την περσινή χρονιά είχαμε τεράστιο πρόβλημα με τις μεταφορές με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το ουσιαστικό Πρόγραμμα των Σχολείων στα τέλη του Νοέμβρη!

Τη φετινή αναρωτιόμαστε και αγωνιούμε περισσότερο, ειδικά μετά από τις φημολογίες που κυκλοφόρησαν εδώ και μήνες για το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων, αν και πότε θα ανοίξουν!!!

 

Ο Σύλλογός μας οι «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

καταγγέλλει την πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στα παιδιά με ειδικές ανάγκες που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό των επιταγών της Τρόικας και ταυτόχρονα απαιτεί από  το υπουργείο  :

·         Να προχωρήσει άμεσα στην πραγματοποίηση ολοκλήρωσης των πινάκων αναπληρωτών ειδικής αγωγής και να προσλάβει τους απαιτούμενους αναπληρωτές ειδικής αγωγής για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

·         Να διορίσει όλο το απαιτούμενο ειδικό εκπαιδευτικό  και ειδικό βοηθητικό προσωπικό για να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής του νησιού μας.

·         Να μην προχωρήσει σε υπολειτουργία των τμημάτων ένταξης και να ενισχύσει το θεσμό της παράλληλης στήριξης.

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΗΔΗ ΒΕΒΑΡΥΜΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ Α.Μ.Ε.Α. ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΓΩΝΙΑ!!!"

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το