Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Μίλα τώρα!»: Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου ενάντια στο bullying
perifereia aigaiou

ikteo limnou
«Μίλα τώρα!»: Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου ενάντια στο bullying
19.03.2021 | 11:42

«Μίλα τώρα!»: Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου ενάντια στο bullying

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Δράσεις με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6 Μαρτίου).

Όπως αναφέρει σχετικά η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Χαριτίνη Φωτοπούλου: «Η 6η Μαρτίου είναι μέρα αφιερωμένη σε σχολικές δράσεις για τον σχολικό εκφοβισμό. Αυτό το κοινωνικό φαινόμενο δεν εμφανίστηκε τώρα στα σχολεία αλλά είναι συχνό, μπορεί και καθημερινό, ταλαιπωρεί μαθητές και εκπαιδευτικούς και αποπροσανατολίζει την σχολική κοινότητα από τον ουσιαστικό της ρόλο και τους παιδαγωγικούς της στόχους. Μαθαίνω στο σχολείο δεν σημαίνει ότι καταγράφω απλά μια πληροφορία, σημαίνει ότι βιώνω τη μάθηση μέσα από στάσεις, δεξιότητες, συμπεριφορές που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μου.

Στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε δράσεις με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών και σε συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού" να αναδείξουμε το θέμα και να εμπλέξουμε τα παιδιά σε ομαδικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και κατανόησης του προβλήματος. Η ενθουσιώδης συμμετοχή τους, η οποία αποτυπώθηκε μέσα από τις πρωτότυπες ιδέες και τις ποικίλες καλλιτεχνικές εκφράσεις τους, αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ανεξάντλητο απόθεμα της δημιουργικότητας, των αξιών και συμπεριφορών που υιοθετούν αυτόκλητα τα παιδιά.

Δείτε τις δράσεις μας (φωτογραφίες, κολάζ, βίντεο) στον παρακάτω σύνδεσμο:

Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ενάντια στο bullying – ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ! (milatora.gr)».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018