Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μήνυμα Μπουρνού για την 25η Μαρτίου: «Επίκαιροι οι πόθοι του λαού μας για μια ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή»

banner roots

Μήνυμα Μπουρνού για την 25η Μαρτίου: «Επίκαιροι οι πόθοι του λαού μας για μια ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή»
24.03.2021 | 13:25

Μήνυμα Μπουρνού για την 25η Μαρτίου: «Επίκαιροι οι πόθοι του λαού μας για μια ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς εξέδωσε μήνυμα για την επέτειο της ελληνικής επανάστασης.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπουρνούς:

«Γιορτάζουμε φέτος τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, από την ηρωική εξέγερση του λαού μας και τον αγώνα του για ελευθερία και ανεξαρτησία, που αντήχησε πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας εμπνέοντας αλληλεγγύη και οράματα για εθνική αυτοδιάθεση σε όλη την Ευρώπη.

Σε αυτά τα 200 χρόνια δεν έπαψαν ποτέ να είναι επίκαιροι οι πόθοι του λαού μας για μια ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή ενάντια στην επιβουλή ξένων δυνάμεων, αλλά και σε αυταρχικές και αλαζονικές εγχώριες εξουσίες.

Η αυτοθυσία, η καρτερικότητα και η περηφάνεια των αγωνιστών του μακρού Αγώνα για την Ανεξαρτησία, μάς συνοδεύουν από τότε. Το είδαμε στους αλλεπάλληλους αγώνες για ελευθερία και ανεξαρτησία που ακολούθησαν. Το τραγούδησαν τα χείλη χιλιάδων ηρωικών αγωνιστών: "Με χίλια ονόματα μία χάρη, ακρίτας ειτ’ αρματολός, αντάρτης, κλέφτης, παλληκάρι, πάντα ειν’ ο ίδιος ο λαός". Το είδαμε και στα νεότερα χρόνια, όταν χιλιάδες συμπατριώτες μας, αγωνιστές της δημοκρατίας, έπαιξαν σε κρίσιμες περιστάσεις τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, για να βγάλουν την πατρίδα από το γύψο και το σκοτάδι.

Δυστυχώς ο φετινός σημαδιακός εορτασμός συμπίπτει με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που παράλληλα γονατίζει για πολλοστή φορά την εθνική οικονομία και εξελίσσεται ανησυχητικά σε κρίση δημοκρατίας. Ετούτος, όμως, ο λαός, μέσα από τις ιστορικές του νίκες και τις ιστορικές του τραγωδίες, έχει μάθει να αντιστέκεται, να αγωνίζεται και να νικά. Με τις ίδιες αξίες θα νικήσουμε και πάλι».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το