Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Επιστολή Βλάττα σε Κικίλια, Χαρδαλιά, Θεοδωρίδου για τα «προβλήματα από τη διενέργεια rapid test»

banner roots

Λήμνος: Επιστολή Βλάττα σε Κικίλια, Χαρδαλιά, Θεοδωρίδου για τα «προβλήματα από τη διενέργεια rapid test»
29.03.2021 | 09:31

Λήμνος: Επιστολή Βλάττα σε Κικίλια, Χαρδαλιά, Θεοδωρίδου για τα «προβλήματα από τη διενέργεια rapid test»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου απέστειλε ο Έπαρχος Λήμνου Άγγελος Βλάττας Λαμπρινός με θέμα: «Προβλήματα από τη διενέργεια rapid test».

Όπως αναφέρει ο κ. Βλάττας:

«Κύριε Υπουργέ Υγείας.
Κύριε Υφυπουργέ Γ.Γ.Π.Π.
Κύρια Πρόεδρε, Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Τον τελευταίο μήνα ζήσαμε στην Π.Ε. Λήμνου - μετά από ένα δίμηνο μηδενικών κρουσμάτων - την λογική του παραλόγου με την διενέργεια και τα αποτελέσματα των rapid test. Συμπατριώτες μας θετικοί μετά την διενέργεια rapid test, αποδείχθηκαν αρνητικοί μετά την διενέργεια του μοριακού ελέγχου, που υποβλήθηκαν είτε από την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, είτε από μοριακά τεστ που έγιναν με πρωτοβουλία των νοσούντων σε ιδιωτικά εργαστήρια. Σε τεστ δε αντισωμάτων που πραγματοποίησαν, με δική τους πρωτοβουλία σε ιδιωτικά εργαστήρια, έδειξαν ότι τελικά δεν νόσησαν.

Τα παραπάνω γεγονότα θέτουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των rapid test, αποτρέπουν τον γενικό πληθυσμό να προσέρχεται σε μαζικούς ελέγχους και δίνουν τροφή στους "αρνητές της Πανδημίας" να στηρίζουν τα λαθεμένα πιστεύω τους.

Παρακαλούμε όπως:

1. Αλλάξει η φιλοσοφία του: "Μία φορά κρούσμα για πάντα κρούσμα".
2. Τα rapid test, να έχουν διαγνωστικό χαρακτήρα και να επιβεβαιώνονται με μοριακό έλεγχο, ο οποίος θα πραγματοποιείται είτε σε δημόσιο φορέα υγείας, είτε σε ιδιωτικά εργαστήρια με την δυνατότητα συνταγογράφησης, μετά δε την επιβεβαίωση ή διάψευση του αρχικού αποτελέσματος να άρετε η καραντίνα τόσο του νοσούντα, όσο και των στενών του επαφών.
3. Να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού και αυτών που έχουν χαρακτηριστεί ως κρούσματα, μέσω rapid test και τελικά βρέθηκαν αρνητικοί στην διενέργεια του μοριακού τεστ.
4. Με την προοπτική ανοίγματος της τουριστικής περιόδου επιβάλλεται να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, δίνοντας προτεραιότητα στις ομάδες που έχουν σχέση με τον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα.

Εάν πράγματι επιθυμούμε να προστατέψουμε την δημόσια υγεία, πιστεύουμε ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη σας τα παραπάνω, διότι ο κόσμος είναι πραγματικά κουρασμένος από τους περιορισμούς, σχεδόν ενός έτους και πλέον κάθε λανθασμένη ενέργεια, εκλαμβάνεται από μέρους του γενικού πληθυσμού ως ενέργεια εκφοβισμού και καταστρατήγησης του συνταγματικού δικαιώματος της ελευθερίας.

Με Εκτίμηση.

Ο Έπαρχος Λήμνου

Άγγελος Βλάττας- Λαμπρινός».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel