Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πρόκριση του ΓΕΛ Μούδρου στη Β΄ φάση του διαγωνισμού «Νησιά Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης»
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Πρόκριση του ΓΕΛ Μούδρου στη Β΄ φάση του διαγωνισμού «Νησιά Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης»
03.04.2021 | 13:59

Πρόκριση του ΓΕΛ Μούδρου στη Β΄ φάση του διαγωνισμού «Νησιά Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Μούδρου στον διαγωνισμό «Νησιά Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης» κρίθηκε επιτυχής, η πρότασή του καινοτόμος και προκρίθηκε στη Β' φάση του διαγωνισμού με βαθμολογία 83/100.

Το σχέδιο που προτείνεται για προβολή και ανάδειξη χώρων πολιτισμού και ιστορίας της Λήμνου, με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη έτυχε θερμής υποδοχής. Η προσπάθεια συνεχίζεται, με σκοπό να μην παραμείνει σχέδιο, αλλά να γίνει πράξη!

Coach: Κώστας Χασάπης

Υπεύθυνη-συντονίστρια: Θεοδώρα Λυμπέρη

Ομάδα εργασίας: Αποστολία Ειρήνη Λαγού

Χριστίνα Παππά

Νικολέττα Δήμου

Σταυρούλα Μαρία Στενού

Δήμητρα Άντων

Μαρία Κιουρανάκη

Ο διαγωνισµός αφορά στην ανάπτυξη καινοτόµων ιδεών για τον σχεδιασµό και υλοποίηση έργων τοπικής  βιώσιµης ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο. Οι µαθητές και µαθήτριες προτείνουν έργα και οι νικήτριες προτάσεις υλοποιούνται µε την υποστήριξη του ∆ΑΦΝΗ σε συνεργασία µε την νησιωτική τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής τους.

Οι προτάσεις των µαθητών εµπνέονται από τους Στόχους της Βιώσιµης Ανάπτυξης των Ηνωµένων Εθνών και από τις αρχές και δεσµεύσεις της ∆ιακήρυξης της Πρωτοβουλίας «Έξυπνα Νησιά». Οι 17 στόχοι των Ηνωµένων Εθνών αποτελούν την «Ατζέντα 2030» σύµφωνα µε την οποία, έως το 2030 όλες οι χώρες θα πρέπει να έχουν υιοθετήσει τους στόχους βιώσιµης ανάπτυξης σε παγκόσµιο επίπεδο. Τα νησιά που έχουν υπογράψει τη ∆ιακήρυξη των «Έξυπνων Νησιών» δεσµεύονται να ακολουθήσουν ένα ολοκληρωµένο, κυκλικό και βιώσιµο µοντέλο ανάπτυξης των νησιών τους καθιστώντας τα καλά υποδείγµατα, ή αλλιώς «φάρους», βιώσιµης ανάπτυξης.

Ο διαγωνισμός σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το ΔΑΦΝΗ, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, ενώ έχει εγκριθεί από το  Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων).

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018