Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γυμνάσιο Μούδρου: Προκρίθηκε στη Β΄ φάση του διαγωνισμού «Τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης»

banner roots

Γυμνάσιο Μούδρου: Προκρίθηκε στη Β΄ φάση του διαγωνισμού «Τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης»
03.04.2021 | 20:42

Γυμνάσιο Μούδρου: Προκρίθηκε στη Β΄ φάση του διαγωνισμού «Τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» με την πρότασή του «Αλλάζουμε τη Λήμνο» προκρίνεται στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού «Τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης», που σχεδιάζεται από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Παπαπαναγιώτου:

«Εκπαιδευτικοί και μαθητές κληθήκαμε, ως πολίτες του μέλλοντος της Λήμνου,  να εμπνευστούμε από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης  του ΟΗΕ, καθώς και τις αρχές και δεσμεύσεις της Διακήρυξης της Πρωτοβουλίας "Έξυπνα Νησιά" και να συμβάλουμε ενεργά στο σχεδιασμό χρήσιμων έργων για τον τόπο μας.

Η πρότασή μας κρίθηκε καινοτόμα σαν ιδέα, καθώς και ως παροχή ολοκληρωμένης λύσης, και θεωρήθηκε ότι προσθέτει αξία στον τόπο που εγκαθίσταται, έχοντας εμβέλεια που αφορά όλο το νησί.

Η ομάδα μας αποτελείται από 3 εκπαιδευτικούς και 8 μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου.

Εκπαιδευτικοί

Κυριακός Ζαννής, Βιολόγος, Μιχελακάκη Ειρήνη, Φυσικός, Παπαπαναγιώτου Μαρία, Φιλόλογος

Μαθητές

Βαρίτης Μάρκος, Λεβογιάννης-Ερημάκης Γιώρης, Μπατσούλη Μελίνα, Σλαμπακη Γεωργία, Σουκοβέλου Κωνσταντίνα, Ταρσή Ραφαηλία, Τέλλιος Δημήτρης, Τσιμπουκάκη Δέσποινα

Coach της ομάδας: Χριστακόπουλος Φάνης

Ο διαγωνισμός έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/163900/Δ2) και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Στη Β' Φάση του Μαθητικού Διαγωνισμού, με την υποστήριξη του ΔΑΦΝΗ, θα έρθουμε σε επικοινωνία με εκπροσώπους από το Δήμο του νησιού μας, ώστε στη συνέχεια να επεξεργαστούμε την πρότασή μας σύμφωνα με τις πληροφορίες που θα συλλέξουμε και να τη δούμε να εφαρμόζετε στην πράξη.

Προσβλέποντας σε μια αειφόρο Λήμνο».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το