Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου: Με cargo bike και shuttle bus στο Κέρος πας!

banner roots

Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου: Με cargo bike και shuttle bus στο Κέρος πας!
06.04.2021 | 19:17

Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου: Με cargo bike και shuttle bus στο Κέρος πας!

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Η πρόταση του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου στον τομέα παρέμβασης Μεταφορές με τίτλο "Ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς στο Κέρος της Λήμνου"  προκρίθηκε με επιτυχία στη Β' φάση του Μαθητικού Διαγωνισμού "Τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης" και βαθμολογήθηκε με 83/100. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης του σχολείου: «Βάλαμε το σχολείο μας σε δράση και σχεδιάσαμε ένα έργο χρήσιμο για το νησί μας!

Η Λήμνος γενικά αποτελεί ιδανικό έδαφος για καινοτόμα έργα. Ειδικότερα η περιοχή ενδιαφέροντος, το Κέρος, χαρακτηρίζεται ως ένα πλούσιο και ευαίσθητο οικοσύστημα, αντιμετωπίζει αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση το καλοκαίρι και σημειώνει υψηλή διακύμανση του πληθυσμού λόγω τουρισμού. Αυτές είναι οι προκλήσεις που κλήθηκε η ομάδα των μαθητών μας να αντιμετωπίσει μέσα από την πρότασή της για χρήση ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφοράς.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση της επιτροπής του Δικτύου η πρόταση μας χαρακτηρίστηκε ως για μία ολοκληρωμένη πρόταση για την απομάκρυνση των ΙΧ από την προστατευόμενη περιοχή του Κέρους στη Λήμνο, με υψηλή αναγκαιότητα υλοποίησης για την προστασία της περιοχής. Ο εύστοχος και ρεαλιστικός σχεδιασμός της ομάδας προβλέπεται να έχει την επιθυμητή αποτελεσματικότητα και να μπορεί να αναπαραχθεί και σε άλλα σημεία του νησιού. Η προστιθέμενη αξία για την περιοχή αν το έργο υλοποιηθεί (αποθάρρυνση χρήσης του ΙΧ από τους επισκέπτες) θα είναι υψηλή και θα έχει εμβέλεια σε όλο το νησί και όχι μόνο στην περιοχή του Κέρους.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για το σχολικό έτος 2020-21 από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση των νησιών και πραγματοποιείται στο πλαίσιο προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και των αρχών και δεσμεύσεων της Διακήρυξης της Πρωτοβουλίας "Έξυπνα Νησιά". Το σχολείο που θα καταφέρει να φτάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού θα κερδίσει το Βραβείο Υλοποίησης και η πρότασή του θα γίνει έργο από το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ σε συνεργασία με τον Δήμο.

Η ομάδα μας θα συνεχίσει αυτό το όμορφο και δημιουργικό ταξίδι με κέφι και αισιοδοξία μέχρι το τέρμα της διαδρομής: Δέσποινα Δήμου, Γιάννης Μόσχοβας, Οδυσσέας Κουκουλίθρας, Μαριάννα Διαματάρη, Αντώνης Λαντούρης, Φρόσω Μπότσου, Τριαντάφυλλος Ματζάρης, Σταυρούλα Καλτσή. Συνεργαζόμενοι: Ελισάβετ Γιαλούρη, Χρήστος Σαμοθράκης, Θεατρική ομάδα του σχολείου. Υπεύθυνοι καθηγητές: Χαριτίνη Φωτοπούλου, Ουρανία Χαλικιώτου, Νικόλαος Χαβιάς.

Δείτε εδώ το διαφημιστικό σποτ που δημιούργησε η ομάδα μας και τη διαδρομή του shuttle bus!».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το