Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Ενημέρωση για το "Γέφυρα 2" | Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας με κρατική επιδότηση
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Λήμνος: Ενημέρωση για το "Γέφυρα 2" | Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας με κρατική επιδότηση
08.04.2021 | 12:42

Λήμνος: Ενημέρωση για το "Γέφυρα 2" | Πώς θα ρυθμίσετε τις οφειλές σας με κρατική επιδότηση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Άνοιξε από αυτήν την εβδομάδα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2», που απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι:

  • Επιδότηση μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες.
  • Επιδότηση τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων του δανείου.
  • Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φθάνουν μέχρι και το 90% της μηνιαίας δόσης.
  • Επιδότηση δόσης μέχρι και το 80% για επιχειρήσεις που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια προκειμένου να τα ρυθμίσουν και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Η διαδικασία της αίτησης στο νέο πρόγραμμα είναι απλή, γρήγορη και πλήρως ηλεκτρονική, χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά, για οτιδήποτε ήδη υπάρχει διαθέσιμο σε βάσεις δεδομένων των δημόσιων και ιδιωτών πιστωτών.

Προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα και την παροχή κρατικής επιδότησης είναι η πλήρωση των κριτηρίων επιλεξιμότητας, τα οποία είναι ανάλογα του μεγέθους της επιχείρησης.

Για την ενημέρωση των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του Βορείου Αιγαίου, τα τρία επιμελητήρια της περιφέρειάς μας διοργανώνουν ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για το νέο πρόγραμμα την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου στις 14:00.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος μάλιστα επί προηγούμενης κυβέρνησης είχε επισκεφτεί τη Λέσβο καθώς ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Ο κ. Κουρμούσης που ανέλαβε επί ΣΥΡΙΖΑ Ειδικός Γραμματέας για τη διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους (δηλαδή των δανείων και οφειλών των πολιτών και επαγγελματιών) και διατηρείται και επί Νέας Δημοκρατίας στην ίδια θέση, αναμένεται να ενημερώσει όσους συνδεθούν και παρακολουθήσουν την εκδήλωση, με όλες τις λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Εστιάζοντας σε θέματα που αφορούν το ποιοι είναι δικαιούχοι και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων, τις διαδικασίες για την υποβολή μέχρι την οριστικοποίηση των αιτήσεων και τα ποσοστά κρατικής επιδότησης διάρκειας 8 μηνών.

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom. Στοιχεία Τηλεδιάσκεψης:

Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/97277915098?pwd=MXlrNi9sUnZLSmowQ05MYVRlbEJ5UT09 

Meeting ID: 972 7791 5098

Passcode: 487102

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018