Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Και αίτημα επιδότησης μεταφορικών

banner roots

Και αίτημα επιδότησης μεταφορικών
11.04.2021 | 12:23

Και αίτημα επιδότησης μεταφορικών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης

Για την ερχόμενη Παρασκευή 16 Απριλίου, στις 10 το πρωί, οριστικοποιήθηκε τελικά η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τα Σχέδια Διαχείρισης Βοσκοτόπων.

Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ήταν προγραμματισμένη, όπως είχαμε γράψει, για την προηγούμενη Δευτέρα, όμως, αναβλήθηκε λόγω υποχρεώσεων του Υπουργού στο εξωτερικό και όχι του Περιφερειάρχη, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε.

Μαζί με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, θα βρίσκεται στην Αθήνα και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος, καθώς με την ευκαιρία της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης θα τεθούν και άλλα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, ενώ θα υποβληθεί επίσημα αίτημα από την Περιφέρεια προς το Υπουργείο για επιδότηση της μεταφοράς των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων από τον Άγιο Ευστράτιο προς τη Λήμνο και αντίστροφα, ως μια ελάχιστη ένδειξη έμπρακτης στήριξης των λιγοστών κατοίκων του νησιού.

Συγκεκριμένα θα ζητηθεί η οικονομική στήριξη για τη μεταφορά των ζωοτροφών προς το νησί από τη Λήμνο, όπως και άλλων εφοδίων, καθώς και η μεταφορά του αιγοπρόβειου γάλακτος των λιγοστών κτηνοτρόφων του Αγίου Ευστρατίου προς τη Λήμνο. Ειδικά για τα πολύ μικρά νησιά του Αιγαίου τέτοια θέματα έπρεπε να είχαν διευθετηθεί από την Αθήνα προ πολλού, ώστε να συνεχίζουν να μένουν στις εστίες τους οι λιγοστοί κάτοικοι που φυλούν Θερμοπύλες.

Πηγή: nealesvou.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το