Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αίτημα Γεώργα σε Μαρινάκη για τους λογαριασμούς ύδρευσης
ikteo limnou
Αίτημα Γεώργα σε Μαρινάκη για τους λογαριασμούς ύδρευσης
16.04.2021 | 13:17

Αίτημα Γεώργα σε Μαρινάκη για τους λογαριασμούς ύδρευσης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Με δελτίο Τύπου η δημοτική παράταξη «Νίκη για τη Λήμνο» γνωστοποιεί ότι, μετά από παρατηρήσεις κατοίκων του νησιού «σχετικά με προσαυξήσεις που είδαν στους λογαριασμούς ύδρευσης συνεπεία της "εκπρόθεσμης" αναγκαστικά εξόφλησής τους», όπως αναφέρεται, σήμερα το πρωί η παράταξη πρωτοκόλλησε στον Δήμο Λήμνου το εξής αίτημα προς τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μαρινάκη:

«Κύριε Δήμαρχε,

Την 29-03-2021 εξεδόθη ανακοίνωσή σας αναφορικά με την αυξημένη κίνηση στα σημεία είσπραξης του Δήμου ,λόγω λήξης των προθεσμιών εξόφλησης των λογαριασμών ύδρευσης. Με αυτή την ανακοίνωση διαβεβαιώνετε τους Δημότες ότι ο Δήμος Λήμνου δεν θα προβεί σε διακοπές υδροδότησης για τη μη έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών. Τέλος, απευθύνετε παράκληση στους Δημότες να αποφεύγουν το συγχρωτισμό στα ταμεία του Δήμου και να εξοφλούν τους λογαριασμούς ύδρευσης εξ αποστάσεως με ασφαλείς τρόπους ,όπως αυτοί που περιγράφονται στους λογαριασμούς ύδρευσης.

Κύριε Δήμαρχε, είναι απολύτως κατανοητό το πνεύμα της ανακοίνωσής σας .Να υπογραμμίσουμε ωστόσο ότι μία σημαντική μερίδα των Συνδημοτών μας είτε δεν έχουν εξοικείωση με τα τεχνολογικά μέσα και δεν συνηθίζουν τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές είτε δεν έχουν ευχερή πρόσβαση στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να τους εξυπηρετεί η εξόφληση των λογαριασμών τους στα σημεία είσπραξης του Δήμου.

Λόγω των μέτρων πρόληψης και αποφυγής συνωστισμού που επιβάλλει η συνθήκη του covid-19 ,τα ταμεία του Δήμου εξυπηρετούν την εν λόγω υπηρεσία μόνον κατόπιν ραντεβού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός Συνδημοτών μας να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους αρκετές ημέρες αφού παρέλθει η αναγραφόμενη προθεσμία εξόφλησης, επιβαρυνόμενοι τις σχετικές προσαυξήσεις ,χωρίς να έχουν καμία ευθύνη οι ίδιοι για αυτό! Συνδημότες μας μας επέδειξαν λογαριασμούς που εξόφλησαν μετά τη λήξη της προθεσμίας εξόφλησης κατόπιν ραντεβού και προκύπτει αυτό ακριβώς, η επιβάρυνση στο σύνολο του λογαριασμού των σχετικών προσαυξήσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή ,καθώς για σημαντικό μέρος των Συνδημοτών μας η εξόφληση του λογαριασμού τους λαμβάνει χώρα “εκπρόθεσμα” ,χωρίς δική τους υπαιτιότητα, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως μεριμνήσετε σχετικά και απευθυνθείτε στην εταιρεία υποστήριξης του λογισμικού των καρτελών ύδρευσης διασφαλίζοντας ότι δεν θα λογίζονται και χρεώνονται προσαυξήσεις ,για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα αυτά”».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018