Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η ομάδα «PieceMaker» του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
ikteo limnou
Η ομάδα «PieceMaker» του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
16.04.2021 | 13:30

Η ομάδα «PieceMaker» του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Την Παρασκευή 16 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με τη συμμετοχή σχολείων από το Βόρειο Αιγαίο και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας. Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών πληροφορικής με τους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων και η δημιουργία διαθεματικών και διεπιστημονικών σχεδίων εργασίας/έρευνας (project).

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου συμμετείχε με την παρουσίαση δύο έργων τα οποία υλοποίησε η ομάδα Ρομποτικής «PieceMaker» με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Χαβιά Νικόλαο.

α) Τα έξυπνα γυαλιά

Απευθύνονται σε άτομα με προβλήματα όρασης, έχουν κατάλληλο αισθητήρα για να αντιλαμβάνονται τα εμπόδια στο ύψος του κεφαλιού και ειδοποιούν τον χρήστη με κατάλληλο ήχο.

piecemaker eksypna gyalia gymnasio livadoxoriou limnos 1

piecemaker eksypna gyalia gymnasio livadoxoriou limnos 2

β) Το έξυπνο σπίτι

Τα παιδιά κατασκεύασαν τη μακέτα ενός σπιτιού και αυτοματοποίησαν τις λειτουργίες του ώστε να μειώσουν το αρνητικό οικιακό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα όσον αφορά την ψύξη, τη θέρμανση και τον φωτισμό. Επιπλέον, ρύθμισαν την απομακρυσμένη απενεργοποίηση των ηλεκτρικών συσκευών.

piecemaker eksypno spiti gymnasio livadoxoriou limnos 1

eksypno spiti gymnasio livadoxoriou limnos 2

Όπως αναφέρει σχετικά η διευθύντρια του σχολείου κ. Χαριτίνη Φωτοπούλου: «Το Φεστιβάλ έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να παρουσιάσουν όλα τα στάδια των έργων που κατασκεύασαν στο σχολικό εργαστήριο Ρομποτικής, να καταδείξουν την λειτουργικότητά τους και να αποδείξουν για άλλη μία φορά ότι τα παιδιά με τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τις γνώσεις και την υποστήριξη που τους προσφέρει το σχολείο τους μπορούν να δημιουργήσουν μικρά τεχνολογικά "θαύματα".

Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου συγχαίρει τον υπεύθυνο καθηγητή και την ομάδα των μαθητών που αποτελείται από τους: Σοφία Καβαλέρη, Χρήστος Λαγηνάς, Ανδρέας Κάντζος, Γιάννης Μόσχοβας, Ελευθερία Εγγλέζου, Μαριάννα Διαματάρη, Δέσποινα Δήμου, Άρης Τρυφερής, Γιώργος Μαρκάκης, Γιάννης Φράγκος, Χίλντα Γιαννάκη».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018